SON DAKİKA
Hava Durumu

'Silaha hoşgörü, mizaha tutuklama dönemi!'

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, seçim gecesi İstanbul'un göbeğinde meskun mahalde silahla kutlama yapanlara dokunulmadığını, buna karşın AKP'li ve MHP'lilerle tartışan CHP'li gençlerin, mizahi eleştirilerin olduğu karikatür çizili pankart açan ODTÜ'lü gençlerin gözaltına alınarak tutuklandığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2018 01:53
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2018 01:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Silaha hoşgörü, mizaha tutuklama dönemi!'

CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal, yargının espri yapan, mizahi eleştiri getirenlerin üzerinde 'Demokles'in Kılıcı' gibi sallandığını, buna karşın iktidar yandaşlarının her türlü kanunsuz eyleminin sonsuz bir hoşgörü ile karşılandığını ileri sürerek, "Öyle ki silaha hoşgörü ve adeta teşvik, mizaha ise tutuklama ve adeta espri yapmayı yasaklama dönemi başlamıştır." dedi.

Seçim sonuçlarının beklendiği 24 Haziran akşamında, İstanbul'un göbeğinde onlarca kişinin bir parkta silahlarla atış yaparak gösteri yaptığına dikkat çeken Sarıbal, gelen tepkiler üzerine sadece 3 kişinin göstermelik olarak ifadelerinin alınıp serbest bırakıldığını ileri sürdü.

Aynı gün Antalya'da AKP'li ve MHP'lilerle tartışan CHP'li 10 gencin gözaltına alındığını hatırlatan Sarıbal, şunları söyledi:

"Adliyeye sevk edilen 10 CHP'li gençten beş arkadaşımız, (Mahir Şen, Salih Ulus, Veli Yeşilçay, Burhan Çalışkan ve Tuğrul Bahadır Pöse) adaletsiz ve tamamen siyasi bir kararla tutuklandı. Seçim kutlaması bahanesiyle İstanbul'un göbeğinde silahlı gösteri yapan gruba hiçbir müdahalede bulunmayanlar, AKP'li ve MHP'lilerle tartıştıkları gerekçesiyle CHP'li gençleri tutukladı.

Benzer bir hukuksuzluk ODTÜ mezuniyet töreninde gerçekleşti. 12 yıl önce dava konusu olan ve dava sonunda 'ifade özgürlüğü' olduğu mahkemece kabul edilen bazı karikatürleri pankart yapan 3 genç, 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' iddiasıyla apar topar gözaltına alınıp tutuklandı. Oysa herhangi bir hakaret yok. Sadece espri var, karikatür var. Büyük yazarın dediği gibi 'zulmünüz artsın ki tez zeval bulasınız.'

Gençler bir ülkenin sadece geleceği değil; aynı zamanda bugünüdür. AKP iktidarı sadece bugünümüzü yok etmiyor, aydınlık, çağdaş, ilerici, laik ve özgür gençleri baskı altında tutarak geleceğimizi de karartmak peşinde. Kindar ve dindar nesil isteyen karanlık ve gerici el, kindarlaştıramadığı gençleri kin dolu operasyonlarla gözaltına alıyor, tutukluyor...

Çünkü; AKP'nin düşünceye tahammülü yok, AKP'nin mizaha tahammülü yok, AKP'nin kadına tahammülü yok,, AKP'nin işçiye tahammülü yoki, AKP'nin gençlere tahammülü yok.

Özgürlük ve adalet isteyen gençlerin de AKP'ye tahammülü kalmamıştır.

Buradan AKP'ye sesleniyorum. Bu faşizan baskılar ne bizi ne gençleri yıldırmayacak. Gençlerimize yaşattığınız bu zulmün hesabını soracağız. Elinizi gençlerin üzerinden çekin. Gençlerin yakasından düşün. Atatürk'ün ülkeyi emanet ettiği gençler özgür ve laik Türkiye'nin teminatı ve güvencesidir! Ülkenin güvencesiyle oynamayın; gençliğin karşısında duranlar kaybedeceklerdir ve kaybetmeye mahkûmdurlar."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.