SON DAKİKA
Hava Durumu

Şiddetli yağış İstanbul'da hayatı felç etti

İstanbul'da aniden bastıran yağış nedeniyle trafikte aksamalar yaşanırken, D-100 İncirli mevkisi başta olmak üzere birçok alt geçidi su bastı, araçlar yolda kaldı. Kentte etkili olan sağanak nedeniyle 40 dakikada metrekareye 35 kilogram yağış düştü.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2018 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2018 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Şiddetli yağış İstanbul'da hayatı felç etti

İstanbul'da Avrupa ve Anadolu Yakası'nda etkili olan yağış, Ramazan Bayramı tatilini İstanbul'da geçiren vatandaşları hazırlıksız yakaladı.

Şemsiye ve yağmurluğu olmayan vatandaşlar, ıslanmamak için alt geçit ve otobüs durakları ile iş yerlerine sığınarak yağmurun dinmesini bekledi. 

Metrekareye 35 kilogram yağış 

Kentte etkili olan sağanak nedeniyle 40 dakikada metrekareye 35 kilogram yağış düştü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, bölgesel olarak özellikle Avrupa yakasında görülen yağış, etkisini kaybetmeye başladı. Kentte, 40 dakikada metrekareye 35 kilogram yağış düştü. 

Yağış öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM, İtfaiye ve İSKİ ekipleri muhtemel su baskınlarına karşı tedbir aldı. Kısa sürede yoğun yağış nedeniyle bazı yollar ve alt geçitlerde su birikintileri oluştu. 

Ekipler, yağış süresince 24 su birikintisi ihbarına müdahale ederek, su tahliye işlemi yaptı.

Terkos'a 40 dakikada metrekareye 45 kilogram yağış düşerken, Davutpaşa ve Küçükçekmece 40'ar kilogram, Eminönü ve Fatih 35'er kilogram, Beykoz da 5 kilogram yağış aldı.  

Alt geçitleri su bastı

Bu arada yağmurun oluşturduğu su birikintisi nedeniyle Merter yan yol bir süre trafiğe kapandı. D-100 İncirli mevkisi başta olmak üzere birçok alt geçidi su bastı, araçlar yolda kaldı.

Araçlarda bulunan vatandaşlar ise itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.