SON DAKİKA
Hava Durumu

Şiddetli yağış Bursa'nın altını üstüne getirdi

Bursa'da etkili olan şiddetli yağış, altyapı yetersizliği nedeniyle kentin altını üstüne getirdi. Nilüfer Çayı ve Gökdere çeşitli noktalarda taştı, sel suları nedeniyle bazı evleri ve iş yerlerini su bastı. Sel nedeniyle kapanan yolda mahsur kalan araçlara ve vatandaşlara, AFAD ve itfaiye ekipleri yardım etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2018 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2018 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Şiddetli yağış Bursa'nın altını üstüne getirdi

Bursa'da yüksek kesimlerde etkili olan sağanak nedeniyle kent merkezinden geçen Nilüfer Çayı'nın taşması sonucu, bir mahallede su baskınları meydana geldi. Setbaşı'ndan ovaya inen Gökdere'de de su seviyesi yükseldi, derede taşkınlara neden oldu.

Dağlardan gelen çamur birikintilerinin de aktığı derenin rengi değişti. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı, sığınacak yer aradı.

Nilüfer Çayı taştı

Merkez Osmangazi ilçesine bağlı Karaağaç Mahallesi'nden geçen Nilüfer Çayı, yüksek kesimlerdeki şiddetli yağış nedeniyle taştı.

Yağışın ardından çay havzasında taşkınlar meydana geldi.

Bazı ev ve ve iş yerlerinin bodrum katları ile sokakları su bastı. Binaların üst katlarında oturan vatandaşlar da evlerinde mahsur kaldı.

Bölgeye Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, biriken suları tahliye etmek için çalıştı.

Mustafakemalpaşa'da evler sular altında kaldı

Mustafakemalpaşa İlçesi'ne 18 kilometre uzaklıktaki 800 haneli Taşpınar Köyü'nde oluşan sel nedeniyle evler sular altında kalırken, üç koyun ise boğularak telef oldu. İtfaiye ekipleri evlerdeki suların boşaltılmasına çalışıyor. 

Orhaneli yolu üzerindeki Doğancı Barajı yakınlarında sel suları nedeniyle araçlar mahsur kalırken, sel suları bir kamyonu sürükledi. Araçlar, yola devam etmek için suların çekilmesini bekledi. Yolda kalan vatandaşlar için bölgeye, AFAD ve Bursa itfaiye ekipleri gönderildi.

Yüksek kesimlerde etkili olan sağanak nedeniyle Karaağaç Mahallesinde bazı evleri su bastı. Yağış nedeniyle mahallede taşkınlar yaşandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.