SON DAKİKA
Hava Durumu

Sesini sosyal medyadan duyurabildi!

Bursa'da Kasım 2019'da yardım ettiği kişi tarafından alıkonularak tecavüze uğradığını iddia eden Gamze A. (18), sosyal medyadan sesini duyurdu. Gamze A'nın şikayeti üzerine gözaltına alınan Yunus Emre Ç, mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Sosyal medya baskısı üzerine açıklama yapan Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklanması istenen sanıkla ilgili yargılamanın sürdüğünü bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2020 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2020 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sesini sosyal medyadan duyurabildi!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde Gamze A (18), 6 Kasım 2019'da gece saatlerinde hastaneye gitmesi gerektiğini söyleyerek kendisinden yardım isteyen Yunus Emre Ç. tarafından alıkonduğunu ve tecavüze uğradığını iddia etti. Gamze A'nın şikayeti üzerine gözaltına alınan Yunus Emre Ç, adliyeye sevk edildikten sonra çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İddiaları kabul etmeyen Yunus Emre Ç, Gamze A. ile kendi isteğiyle birlikte olduklarını ileri sürdü.

Geçen sürede psikolojik sorunlar yaşayan Gamze A, sesini sosyal medyadan duyurmaya çalıştı.  Olayın duyulduğu sosyal medya platformu Twitter'da #GamzeyeSesOl etiketiyle tepki gösteren birçok kişi Yunus Emre Ç'nin tutuklanmasını istedi. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, cinsel saldırı iddiasıyla sosyal medyada tutuklanması için paylaşımlar yapılan sanıkla ilgili yargılamanın sürdüğünü bildirdi.

"POLİS, 'GECENİN O VAKTİ ÇIKMASAYDIN' DEDİ"

Gamze A'nın karakolda verdiği ifadeye göre, olay şöyle yaşandı:

Gamze A. evine gitmek isterken daha önce hiç görmediği biri yanına yaklaşarak Bursa'ya yeni taşındığını, kolundan yaralı olduğunu söyleyerek kendisinden yardım istedi. Gamze A, kendisinden yardım isteyen kişiyi en yakın hastaneye götürerek, burada adının Yunus Emre Ç. olduğunu öğrendi. Evine yakın olduğu gerekçesiyle Yunus Emre Ç. ile bir parkta konuşmayı kabul eden Gamze A ve Yunus Emre Ç. bir saat parkta oturduktan sonra eve dönmek için hareket ettiler. Bir apartmanın önüne geldiklerinde Yunus Emre Ç, Gamze A'nın ağzını kapatarak eve sürükledi. Yunus Emre Ç, Gamze A'yı karşı koymalarına rağmen kimsenin olmadığı bir evde yatak odasına götürdü ve burada tecavüz etti.

İfadesinde bağırdığını fakat ağzı kapalı olduğu için sesini kimseye duyuramadığını belirten Gamze A, şahsın koluyla boğazına bastırdığını söyledi.  Şiddet gördüğünü ve tecavüze uğradığını iddia eden Gamze A, karakolda polislerin kendisine "Gecenin o vakti çıkmasaydın" dediğini, Yunus Emre Ç'nin "Dört aylık bebeğim var. Ne olur oğlumu babasız bırakma" diye yalvardığını ileri sürdü.

"MAĞDURUN BEYANLARI YERİNE SANIĞIN BEYANLARINA İTİBAR EDİLDİ"

Avukat Nazlı Ceren Şendoğan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Mağdurun beyanları yerine sanığın beyanlarına itibar edilerek Cumhuriyet Savcılığı'nın talebine rağmen tutuksuz yargılanmaya karar verilmesi kabul edilebilir değildir." dedi.

Soruşturmada ihmallerin olduğunu dile getiren Av. Şendoğan, "Sanık üzerine atılı suçlamaları tevil yollu ikrar etmiştir. Buna rağmen mağdurla kendi isteği üzerine birlikte olduklarını iddia etmiş, 'eğer bağırsaydı apartmandakiler duyardı' şeklinde savunma yapmıştır. Bu savunma mağdur müvekkilin tutarlı beyanları, yardım isteyen mesajları ve sanığın müvekkilin ifade vermesini engellemek için kolluktayken attığı SMS'e ve diğer delillere rağmen mahkemece kabul görmüştür ve şahıs tutuksuz yargılanmaktadır. Yaşadıkları sebebiyle yalnız kalan Gamze ve onun gibi nice mağdurların bir de kolluk, mahkemeler, kısaca 'sistem' tarafından mağdur edilmelerini kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

BURSA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN AÇIKLAMA

Cinsel saldırı iddiasıyla sosyal medyada tutuklanması için paylaşımlar yapılan sanıkla ilgili açıklama yapan Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, yargılamanın sürdüğünü bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, mağdur kadının cinsel istismara maruz kaldığı yönünde başvurusu üzerine 6 Kasım 2019'da avukatı eşliğinde Bursa İl Emniyet Müdürlüğü personelince başvurusunun alındığı belirtildi.

Savcılık tarafından verilen talimatla şüpheli Y.E.Ç'nin evinin arandığı, mağdur G.A'nın muayenesi sonucunda Bursa Adli Tıp Grup Başkanlığında konuya ilişkin 2 ayrı rapor alındığı aktarılan açıklamada, "Bursa Kriminal Polis Laboratuvarının raporuyla birlikte şüpheli hakkında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesine 'nitelikli cinsel saldırı ve cebir, şiddet, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan kamu davası açılmıştır. Yargılama Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde devam etmektedir." ifadesi kullanıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.