SON DAKİKA
Hava Durumu

Sertaslan: Gemlik'te üniversiteyi canlandıracağız

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'u makamında ziyaret etti. Sertaslan, üniversitenin Gemlik kampüsünde eğitime başlayacak Denizcilik Fakültesi'nin bir an önce öğrenci alımına geçmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2019 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2019 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sertaslan: Gemlik'te üniversiteyi canlandıracağız

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'u makamında ziyaret etti. Başkan Sertaslan'a ziyaretinde Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk ve Meclis Üyesi Sedat Özer de eşlik etti.

Üniversitenin Gemlik Kampüsü ve Denizcilik Fakültesi'nin ihtiyaçlarının konuşulduğu ziyarette, kampüs ve çevresindeki sosyal alanların artırılarak öğrencilerin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitimlerini sürdürebilmeleri için ortak çalışmanın önemine değinildi.

"Denizcilik Fakültesi Gemlik için gereklidir"

Gemlik'te özellikle liman faaliyetlerinin gelişerek sürdüğünü belirten Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Uludağ Üniversitesi'nin Gemlik Kampüsü'nde eğitim-öğretime başlayacak olan Denizcilik Fakültesi'nin bir an önce öğrenci alımına başlamasını beklediklerini söyledi. Gemlik'in liman ve gümrüklü saha işlem hacmi açısından Türkiye'nin en önemli noktalarından biri olduğunu belirten Sertaslan, Denizcilik Fakültesi'nden mezun olacak öğrencilerin iş imkânı açısından şanslı olacaklarını ifade etti.

"Öğrencilerimizin Gemlik'te mutlu olmasını istiyoruz"

Gemlik'teki kampüste okuyan öğrencilerin sosyal ve kültürel imkânsızlıklar yüzünden Bursa merkez kampüsüne gitmek istediğini belirten Başkan Sertaslan, "Seçilmemizden bu yana geçen 90 günde Gemlik'in fotoğrafını çekerek eksiklerini tespit ettik. Kampüste eğitim hayatını sürdüren öğrencilerin isteklerinin farkındayız. Sosyal ve kültürel hayatın eksikliğiyle ilgili çalışmaları en kısa zamanda gerçekleştireceğiz" dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ise Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, kurumların ortak yapacağı çalışmalarla bu sorunların aşılabileceğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.