SON DAKİKA
Hava Durumu

Selçuk Özdağ: Silahımızı çekmesek belki ölmüştüm

Selçuk Özdağ'dan ilk sözler: "Bahçeli istediğini söyleyecek. Biz sorular sorduğumuzda bize sopalarla silahlarla saldıracaklar. Dikişler var, elim kırık. Bunlarla boğuşmaktan. Boğuşmamış olsam, biz silahımızı çekmesek ateş etmesek belki de ölmüştüm."

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2021 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2021 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Selçuk Özdağ: Silahımızı çekmesek belki ölmüştüm

Ankara'da evinin önünde bir grubun silahlı ve sopalı saldırısında başından yaralanan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Bahçeli istediğini söyleyecek. Biz sorular sorduğumuzda bize sopalarla silahlarla saldıracaklar. Dikişler var, elim kırık. Bunlarla boğuşmaktan. Boğuşmamış olsam, biz silahımızı çekmesek ateş etmesek belki de ölmüştüm." dedi.

Selçuk Özdağ, hastanedeki tedavisinin ardından Odatv'ye çarpıcı açıklamalar yaptı.

Mert Taşçılar'ın haberine göre, attığı 14 sıralı tweetin ardından bu saldırının gerçekleştiğini belirten Özdağ, Cumhur İttifakını kastederek "MHP, AKP'ye iki buçuk senenin en büyük zararını vermiştir" dedi. Özdağ saldırının ardından AKP'li milletvekillerinin kendisini geçmiş olsun demek için aradığını belirtti.

Ülkücü kökenden gelen Selçuk Özdağ, 12 Eylül döneminde 7 yıl idamla yargılandığını belirterek, 14 tweetlik paylaşımlarının MHP için bir turnusol kağıdı görevi gördüğünü söyledi.

Özdağ o paylaşımlarında özetle, "FETÖ neyse Selahattin Demirtaş da odur diyen Sn Bahçeli, seçimler de Abdullah-Osman Öcalan kardeşlerden destek istenmesini meşru mu görmektedir?" diye sormuştu.

Saldırının ardından kafasında 15 dikiş, kolunda da bir kırık olduğunu söyleyen Özdağ, saldırganların 5 kişi olduğunu aktardı.

Şoförünün havaya ateş etmesiyle kaçtıklarını aktaran Özdağ, "Önce ayağıma sopayla vurdular düşeyim diye. Düşmeyince boğuşmaya başladık. Karşı koydum. Bir kişi de bize doğru silah doğrulttu. Düşmemi bekliyorlardı herhalde. Şoförüm de karşılık verince kaçtılar" dedi.

'Yapılan MHP için harakiri'

Yapılanın MHP için bir "harakiri" olduğunu söyleyen Özdağ, "Bu bir çaresizlik saldırısıdır" dedi. "Muhalefetsiz bir Türkiye istiyorlar. Ama muhalefetin olmadığı bir Türkiye Saddam'ın, Kaddafi'nin ülkesine benzer" ifadelerini kullandı.

Saldırı için "Bu Devlet Bahçeli'nin ayıbıdır" diyen Özdağ, Ülkücü gençlere seslenerek, "Bunlara kendinizi kullandırtmayın" dedi.

Ülkücü kimliğinin bilindiği için bu saldırıyı yaptıklarını vurgulayan Selçuk Özdağ, susturamayacaklarını belirterek, "Adnan Menderes'in ismi bugün hala nasıl konuşuyorsa Selçuk Özdağ'ın cesedi de konuşur, susmaz. Susturamayacaklar" ifadelerini kullandı.

Geçmiş olsun demek için arayanlar arasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Eski Başkanı Cemil Çiçek gibi isimlerin olduğunu söyleyen Özdağ, birçok AKP'li milletvekilinin de telefon ettiğini söyledi.

İşte Özdağ'ın saldırıya gerekçe olarak gösterilen o 14 tweeti:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.