SON DAKİKA
Hava Durumu

Selahattin Demirtaş'a 'Siyasi Cesaret Ödülü'

Almanya'da 2013 yılından beri barış, adalet ve insan hakları alanında faaliyet gösteren 'İlerici İttifak' tarafından verilen 'Siyasi Cesaret Ödülü'ne bu yıl Selahattin Demirtaş layık görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2019 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2019 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Selahattin Demirtaş'a 'Siyasi Cesaret Ödülü'

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 3 yıldır cezaevinde bulunan eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Almanya'nın İlerici İtifakı'nın ödülüne layık görüldü.

Almanya'da, kurulduğu 2013 yılından bugüne, demokrasi, cinsiyet eşitliği, adalet, dayanışma, insan haklarının geliştirilmesi, barış, iklim değişikliği ile mücadele ve küreselleşmenin sosyal yönünün güçlendirilmesi konularında etkin mücadele veren 'İlerici İttifak' tarafından verilen 'Progressive Alliance Awards 2019 Özel Siyasi Cesaret Ödülü'ne, 3 yıldır cezaevinde bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş layık görüldü.

Stockholm'de dün düzenlenen törende '2019 Özel Siyasi Cesaret Ödülü'nü Selahattin Demirtaş adına eşi Başak Demirtaş aldı.

Dünya çapında siyasi partiler dahil olmak üzere 140 üyesi bulunan 'İlerici ittifak'ın Türkiye'den Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri arasında yer alıyor.

Törene Türkiye'den katılan CHP İstanbul Milletvekili ve hukukçu Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş'a layık görülen '2019 Özel Siyasi Cesaret Ödülü'nü Twitter hesabından paylaştığı bir mesajla duyurdu.

"Stockholm'de hoş bir tesadüf oldu bu akşam" diyen Sezgin Tanrıkulu mesajında, "Progressive Alliance Awards (Cesaret Ödülü) 2019'un bu yılki ödülü demokrasi, insan hakları ve barış için çabalarından dolayı arkadaşım aynı zamanda meslektaşım Selahattin Demirtaş'a verildi" ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.