SON DAKİKA
Hava Durumu

Şehitleri binlerce kişi uğurladı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü "Zeytin Dalı Harekatı"nda şehit düşen askerler, son yolculuklarına uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2018 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2018 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Şehitleri binlerce kişi uğurladı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nın 22'inci gününde kırıma uğrayarak düşürülen helikopterde 2, bölgede çıkan çatışmalarda 9 asker şehit olmuştu. 

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de devam eden operasyonlar sırasında kırıma uğrayan helikopterde şehit olan Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman (33), İzmir'de toprağa verildi.

Karşıyaka ilçesindeki Beşikçioğlu Camisinde düzenlenen törene şehit Karaman'ın emekli emniyet müdürü olan babası Uğur Salim, annesi Habibe, eşi Duygu, kardeşleri Ahmet ve Harika Cemrenur Karaman ile yakınlarının yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AKP İzmir milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Mahmut Atilla Kaya, Necip Kalkan, CHP İzmir milletvekilleri Atila Sertel, Murat Bakan, Musa Çam ve Mustafa Balbay, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, diğer protokol üyeleri, askeri erkan, Karşıyaka Spor Kulübü futbolcuları ile vatandaşlar katıldı.

ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümünde yüksek lisans öğrencisi olduğu öğrenilen şehit Karaman'ın naaşı camiye getirildi. Şehidin annesi, babası ve kardeşleri katafalka konan tabuta sarılarak gözyaşı döktü. 

Şehidin yakınları, tabutun başında saygı nöbeti tutarken ağlayan askerin gözyaşlarını sildi.

Öğle namazının ardından İl Müftüsü Ramazan Muslu cenaze namazını kıldırdı. Muslu duasında "Cenabı Allah ordumuza Zeytin Dalı ve diğer harekatlarda güç ve kuvvet versin, görünmez orduları ile ordumuzu teyit eylesin. Bizleri birlik ve beraberlikten ayırmasın." dedi.

Namazın ardından şehidin naaşı top arabasına kadar omuzlarda taşındı. Bu sırada baba Uğur Salim Karaman da tabutu omuzladı. 

"Kalk oğlum" diye seslenen şehit annesi Habibe Karaman, top arabasına konulan tabuta sarılarak gözyaşı döktü, "Oğlum, annen sana hasret, annen seni çok seviyor." dedi. 

Şehit Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman'ın cenazesi Kadifekale Hava Şehitliği'ne defnedildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Ekiz'in cenazesi Hatay'da toprağa verildi

Harekatı'ta şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz'in cenazesi, memleketi Hatay'ın Erzin ilçesinde törenle toprağa verildi.

İl merkezinde düzenlenen basına kapalı törenin ardından cenaze aracıyla Erzin ilçesine getirilen Şehit Oğuzcan Ekiz'in naaşı ilk olarak Milli Egemenlik Caddesi'ndeki babaevine getirilerek, helallik alındı.

Şehidin naaşı, helallik alınmasının ardından törenin yapılacağı Mülümün Mezarlığı'na götürüldü.

Burada hazırlanan alanda düzenlenen cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Hatay Valisi Erdal Ata, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit eşini üniformasıyla uğurladı

Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin'in cenazesi de Samsun'un Havza ilçesinde toprağa verildi. 5 kardeşten en küçüğü olduğu öğrenilen Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Şahin'in cenaze törenine 10 bine yakın vatandaş katıldı.

Hatay'daki törenin ardından askeri uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı'na getirilen şehit Şahin'in naaşı, buradan Havza ilçesindeki Kevser Camisi'ne götürüldü.

Burada düzenlenen cenaze törenine şehidin eşi Çiğdem Şahin, eşinin askeri üniformasını giyerek katıldı. Tören sırasında şehidin annesi Behiye, kardeşleri Emine, Sündüs, Asiye ve Zekeriya Şahin de gözyaşlarına hakim olamadı.

İl Müftüsü Veysel Çakı'nın öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin'in cenazesi, Yenice köyündeki baba evinde helallik alınmasından sonra köy mezarlığında defnedildi.

Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, eski Başbakan ve AKP Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

"Bu benim kahraman oğlum"

Samsun'un diğer şehidi Piyade Uzman Çavuş Burak Akalın'ın cenazesi şehit Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin'in cenazesi ile birlikte Hatay'daki törenin ardından askeri uçakla memleketleri Samsun'a getirildi. Şehit cenazelerini Samsun Valisi Osman Kaymak, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askeri ve adli erkan, şehit aileleri ile Samsunlular karşıladı. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutları, askerler tarafından uçaktan alınarak, omuzlarda bir süre taşındıktan sonra cenaze araçlarına konuldu. Şehit Akalı'nın cenazesi tören için Samsun'un Çarşamba ilçesine gönderildi.

Samsun Çarşamba Havalimanı'na getirilen şehit Akalın'ın naaşı, önce İlkadım ilçesi Kadıköy Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü. Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı, Çarşamba ilçesinin Epçeli köyüne nakledildi. 

Epçeli Merkez Camisi'nde düzenlenen cenaze töreni sırasında anne Aysel Akalın, oğlunun fotoğrafını öptükten sonra havaya kaldırarak, "Bu benim kahraman oğlum" dedi. 

İl Müftüsü Veysel Çakı'nın ikindi vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Uzman Çavuş Burak Akalın'ın naaşı, askerlerin omuzlarında köy mezarlığına taşınarak toprağa verildi.

Eskişehir gözyaşlarına boğuldu

Harekatta şehit düşen 41 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Serdar Ege, Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Ege'nin Türk bayrağına sarılı naaşı askeri uçakla Muharip Hava Kuvveti Komutanlığına getirildi. Burada düzenlenen askeri törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan katıldı.

Daha sonra şehit Ege'nin naaşı, Reşadiye Camisi'ne getirildi. Bu sırada şehidin annesi Gülten, kardeşleri Serkan Ege ve Betül, eşi Dilek, kızları Elif (17) ve Elvan Ege (13) ile yakınları da törenin yapılacağı caminin avlusunda valilik tarafından kendileri için ayrılan taziye alanına geçti.

Şehidin annesi, kardeşleri, eşi ve iki kızı, naaşın başına gelerek dua etti, tabutu öptü. 

Şehidin naaşı İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından kıldırılan namazın ardından top arabasına konuldu. Şehit Serdar Ege'nin cenazesi, askeri törenin ardından Kanlıpınar Şehitliği'ne defnedildi.

Şehit Sarıaslan, Adıyaman'da son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Piyade Uzman Çavuş Enes Sarıaslan da memleketi Adıyaman'da son yolculuğuna uğurlandı. Eyüp, Esra ve Ecrin isimli üç kardeşi bulunan Şehit Sarıaslan'ın cenazesi tören öncesinde son kez baba ocağına götürüldü.

Şehit Sarıaslan için Besni ilçesine bağlı Suvarlı beldesindeki Merkez İlkokulu'nda tören düzenlendi.

Törene, şehidin babası İmam, annesi Hatice, kız kardeşi Esra, ağabeyi Eyüp ile yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Ali Ekiyor, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze töreninde şehit annesi Hatice Sarıaslan tabutun başına gelerek, "Seni vuran eller kırılsın." dedi.

Bekar olduğu ve 4 kardeşi bulunduğu öğrenilen şehidin cenazesi, kılınan namazın ardından Suvarlı beldesindeki mezarlığa defnedildi.

'Çakır gözlüm vatana feda olsun'

Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Uzman Çavuş Halis Koca, Adana'nın İmamoğlu ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Koca'nın (28), Türk bayrağına sarılı naaşı İmamoğlu ilçesi Ayvalı Mahallesi Mezarlığı'na getirildi.

Anne ve babası daha önce vefat eden şehidin kamuflajını giyen kız kardeşi Zehra Koca, Türk bayrağa sarılı tabuta sarılarak, "Dört kardeşim olsun, dördü de feda olsun" diyerek gözyaşı döktü. 

Elinden bir an olsun Türk bayrağını bırakmayan Zehra Koca, ağabeyinin fotoğrafını öptü. Ağabey Halit Koca da kardeşinin tabutuna sarılırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehidin ninesi Zülfü Koca da tabuta sarılarak, "Çakır gözlüm vatana feda olsun" diye ağıt yaktı. Şehidin naaşı bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu ve ardından Ayvalı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Adana Valisi Mahmut Demirtaş, milletvekilleri, 10. Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral İsmail Günaydın ile askeri ve sivil erkan katıldı.

"Ben seni 15 yıl bekledim"

Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş´un (33) cenazesi memleketi Mersin'in Anamur ilçesine getirildi.

Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş´un cenazesi helikopterle getirildiği Anamur Stadı'nda Kaymakam Mehmet Kurtoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Türe, şehidin ailesi, yakınları ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Şehit Kuş'un cenazesi helikopterden alınıp askerler tarafından taşındığı sırada bir çocuk annesi eşi Alime Kuş "Hiç ağlamadım" diye seslendi. Daha fazla dayanamayan şehit eşi fenalaşınca sağlık ekipleri müdahale etti. Anne Ümmü Kuş, şehit oğlu için ağıt yakarken baba Mehmet Kuş'u yakınları ve görevliler teselli etmeye çalıştı. Şehidin kardeşi İbrahim Kuş, giydiği askeri kamuflajla şehit kardeşini karşılaştığı sırada gözyaşlarına hakim olamayınca acılı baba Mehmet Kuş, oğluna sarılıp birlikte gözyaşı döktü.

Şehit Hasan Kuş, öğle namazının ardından Anamur Otogar Cami'nde düzenlenen törene Ekonomi Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Anamur Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, şehidin ailesi ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Evli ve bir çocuk babası şehit Hasan Kuş'un eşi Alime Kuş, ise Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak, "Sen benim sınıf arkadaşımdın. Hayat arkadaşımdın. Ben seni 15 yıl bekledim. Bu son demiştin. Ben seni çok seviyorum. Senin emanetine çok iyi bakacağım" diye ağlaması cami önündeki herkesi ağlattı. 

Şehidin cenaze namazını İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun kıldırdı. Müftü Coşkun'un helallik istemesinden sonra şehit,  askerlerin omuzlarında cenaze aracına götürüldü. Şehidin cenazesi daha sonra gözyaşları içinde toprağa verildi.

Şehit Uzman Onbaşı Hamza Karacaoğlu Giresun'da toprağa verildi

Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Şehit Uzman Onbaşı Hamza Karacaoğlu'nun naaşı Erzincan Havalimanı'ndan alınarak konvoy eşliğinde Giresun'un Çamoluk ilçesi Kılıçtutan köyüne getirildi. Şehit Karacaoğlu için burada cenaze töreni düzenlendi.

Çamoluk Merkez Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazına şehidin babası Süleyman annesi Muazzez ile eşi Kıymet, kardeşleri Ramazan, Hakan ve Rabia Karacaoğlu ve yakınlarının yanı sıra, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Bakan Canikli şehit ailesi bireylerine sarılarak taziyelerini iletti.

Cenazede, şehidin kardeşleri de tabut başında dua etti. Cenazeye, Zeytin Dalı Harekatı'nda 3 Şubat'ta şehit olan ve memleketi Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde toprağa verilen Tankçı Uzman Çavuş Ufuk Aktağ'ın (26) babası Mehmet Akdağ'da katılarak ailenin acısını paylaştı.

İl Müftüsü Muhittin Oral'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Hamza Karacaoğlu, Çamoluk Şehitliği'nde toprağa verildi.

Uzman Çavuş Karaca son yolculuğuna uğurlandı

Zeytin Dalı Harekatı'nda, terör örgütü unsurlarıyla girilen çatışmada şehit olan Karaca için Pendik 15 Temmuz Şehitler Camisinde tören düzenlendi.

Şehidin cenazesi, tören öncesi Kartal Esentepe Mahallesi'ndeki baba ocağına götürülerek helallik alındıktan sonra ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından cenaze arabasına konuldu.

Şehit Uzman Çavuş Koray Karaca'nın cenazesi, Kartal Kurfalı Mezarlığında toprağa verildi.

"Ağlamayın, ben ağlamıyorum"

Zeytin Dalı Harekâtı sırasında kırıma uğrayarak düşen ATAK helikopterinde şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mut'un (32) cenazesi, Kırıkkale'de düzenlenen törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Şehit Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mut'un cenazesi, Çalılıöz Mahallesi'nde oturan baba evine getirildi. Burada dualar okundu ve helallik alındı. Ali ve Ayşe Mut çiftinin 3 çocuğundan ortancası Pilot Üsteğmen Erdem Mut'un cenazesi, buradan cenaze namazının kılınacağı Nur Camisi'ne götürüldü.

Şehit Pilot Üsteğmen Mut'un buradaki cenaze namazına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Metin Gürak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, şehidin yakınları ve binlerce Kırıkkaleli katıldı.

Cenaze töreni sırasında Şehit Erdem Mut'un yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı görülürken, babası Ali ve annesi Ayşe sinir krizi geçirdi. Acılı anne ve babaya sağlık ekipleri müdahale etti ve getirilen sandalyelere oturtularak teskin edilmeye çalışıldılar.

Şehit Pilot Üsteğmen Mut'un polis ağabeyi Ertuğrul, kız kardeşi Şefika da ayakta durmakta güçlük çekerken kardeşlerinin fotoğrafını öperek gözyaşı döktü.

Şehidin eşi Gizem Mut ise törende gözyaşı döken yakınlarına seslenerek, "Ağlamayın. Lütfen sevindirmeyin onları. Bakın ben ağlamıyorum" dedi. Şehit eşinin sözleri, törene katılanlara duygulu anlar yaşattı.

İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası bir süre askeri araçta taşınan şehit Üsteğmen Erdem Mut'un Türk bayrağına sarılı tabutu, ardından cenaze aracına alınarak Şehitlik Mezarlığı'na götürüldü. Şehidin cenazesi ardından Şehitlik'te toprağa verildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Akdoğan son yolculuğuna uğurlandı

Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ali Akdoğan (28) İzmir'de toprağa verildi.

Karşıyaka'daki Beşikçioğlu Camisi'nde düzenlenen törene şehidin babası Zeki, annesi Fatma, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde sözleşmeli er olan kardeşi Gökhan Akdoğan ve yakınlarının yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katıldı. 

İkindi namazının ardından İl Müftüsü Ramazan Muslu cenaze namazını kıldırdı.

Şehit Akdoğan'ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Kadifekale Hava Şehitliği'ne defnedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.