SON DAKİKA
Hava Durumu

Şehit annesini sehven şikayet etmişler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla hakim karşısına çıkan ve 4 yıl hapsi istenen şehit annesi Pakize Akbaba, beraat etti. Erdoğan'ın avukatı duruşmanın başında şikayetçi olduklarını söylerken, salona daha sonra giren diğer avukatı şikayetten vazgeçtiklerini, dilekçenin sehven gönderildiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2019 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2019 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Şehit annesini sehven şikayet etmişler!

İstanbul Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba hakkında 2017 yılında CHP'nin bir etkinliğinde yaptığı, "Açılım sürecini" eleştirdiği konuşmasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava Ankara'da başladı. 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davayı İYİ Parti ve CHP'den çok sayıda milletvekili izledi.

Duruşma salonuna bastonuyla gelen ve hakimin, "oturabilirsiniz" demesine rağmen ayakta duran Pakize Akbaba, kimlik tespiti sırasında, "6 çocuğum var. İkincisi şehit oldu, sizlere ömür" dedi.

'Tüm dünyanın bildiği şeyleri tekrarladım'

Akbaba, şunları söyledi:

"Suçlamaları kabul etmiyorum. Makama da kanuna da saygım var. Asla hakaret etmedim. Tamamen kişisel sorunlarımı, herkesin bildiği şeyleri bir anne olarak sordum. Yanlış bir şey konuşmadım. Bir şehit anasının öğrenmek istediğim konulardır. Bütün dünyanın bildiği şeyleri tekrarladım.

Affınıza sığınarak 1 dakikanınızı rica edeceğim.

Buraya gelirken, hakim kadın mı erkek mi olur demeden şöyle düşünmüştüm, 'Acaba çocuğumun nasıl şehit düştüğünü, kaç çocuğu olduğunu, neler çektiğimi sorar mı?' diye. Bunları sormanızı beklerdim."

Akbaba'nın son sözleri üzerine Hakim Hülya Tıraş'ın hüzünlü bir şekilde gülümsediği görüldü.

Pakize Akbaba'nın savunmasından sonra Avukatı Uğur Poyraz, Erdoğan'ın Avukatı Muhammed Aydın'a şikayetçi olup olmadıklarının, Akbaba'nın cezalandırılmasını isteyip istemediklerinin sorulmasını istedi.

Av. Aydın, "Katılma talebimiz var. Dilekçemizi tekrar ediyoruz" karşılığını verdi. Av. Poyraz da, "Cumhurbaşkanı şikayetçi olmamış. Muhbir bir vatandaş şikayetçi olmuş. Cumhurbaşkanı bu gerçeği bilse şikayetçi olmazdı" açıklamasını yaptı.

Sehven şikayet etmişler!

Akbaba'nın diğer avukatı savunma yaparken salona Erdoğan'ın bir başka avukatı geldi. Kısa bir süre sonra Av. Muhammed Aydın araya girip, söz istedi. Ancak itiraz üzerine avukatın beyanının bitmesini bekledi. Akbaba'nın avukatı beyanını tamamlayınca da, "Katılma dilekçemiz sehven gönderilmiştir. Şikayetten vazgeçtiğimizi beyan ediyorum" dedi.

Bu gelişme üzerine Av. Uğur Poyraz, kamuoyunun şehit anasının arkasında olduğunu vurguladı. Hakim Hülya Tıraş da, "Hakimler kamuoyu baskısıyla karar vermez, vicdanıyla verir. Bugüne kadar vicdanımla karar verdim" dedi.

Beyanların tamamlanmasının ardından Hakim Tıraş, "Unsurları olmayan suçtan beraatine karar verilmiştir" açıklamasını yaptı. Karar alkışlarla karşılanırken, salon dışında da, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı atıldı.

KUMPASDER Başkanı Ahmet Tatar ve Ali Türkşen'in de izlediği duruşmada, Akbaba'nın savunmasını İYİ Partililerin yanı sıra CHP'li avukatlar da üstlendi.

Pakize Akbaba ne demişti?

Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba, 5 Aralık 2017 tarihinde CHP tarafından düzenlenen Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması'nda kürsüden yaptığı konuşmada "Herkes haddini bilsin. Şimdi PKK bitti, FETÖ çıktı piyasaya. FETÖ Meclis'tedir önce Meclis'i temizle Meclis'i. Ben şehit verdim, saçımı süpürge ettim. Hepsi Atatürkçü, vatanını, milletini seven çocuklar yetiştirdim. Çocuklarımdan birisini askere yolladık. Ne yazık ki, hain bir kurşunla şehit oldu. 'Analar ağlamayacak' dediler... Niçin şehit geliyor? Gücünüz yetmiyorsa bırakın o görevi" demiş ve iktidarı eleştirmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.