SON DAKİKA
Hava Durumu

Şehir Üniversitesi, Marmara Üniversitesi'ne devredildi

YÖK, bir süredir siyasi tartışmaların odağında olan Şehir Üniversitesi'nin garantör üniversite olan Marmara Üniversitesi'ne devredildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2019 00:01
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2019 00:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Şehir Üniversitesi, Marmara Üniversitesi'ne devredildi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), kurucuları arasında Ahmet Davutoğlu'nun da olduğu İstanbul Şehir Üniversitesi'nin faaliyet iznini geçici olarak durdurdu. Üniversitenin yönetimi garantör Marmara Üniversitesi'ne devredildi.

YÖK'ten yapılan açıklamada, "Üniversitenin mevcut mali durumunun eğitim öğretim faaliyetini sürdürülemeyecek hale getirdiği; öğrencilerin, akademik ve idari personelin mağduriyetini büyüteceği ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksamasının artık kaçınılmaz hale geldiği anlaşıldığından Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 25/d-3 maddesi uyarınca İstanbul Şehir Üniversitesi'nin 'Faaliyet İzninin Geçici Olarak Durdurulması'na ve idaresinin garantör üniversite olan Marmara Üniversitesine devrine karar verilmiştir" denildi.

Öğrencilerin mağdur olamaması için önlemler alınacağı belirtilen açıklamada, "Öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması hususunda azami dikkat ve hassasiyetin gösterileceğini, Marmara Üniversitemizin de Yükseköğretim Kurulunun bu dikkat ve hassasiyetine sahip çıkacağını başta öğrencilerimiz olmak üzere kamuoyuna saygı ile duyururuz" ifadelerine yer verildi.

"Öğrencilerin mağduriyet yaşamaması hususunda azami dikkat ve hassasiyet gösterilecek" denildi.

Şehir Üniversitesi'nin mal varlığına Halkbank'a olan kredi borcunu ödemediği gerekçesiyle el konulmuştu. Şehir Üniversitesi'nin kurucuları arasında AK Parti'den ayrılarak Gelecek Partisi'ni kuran eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bulunması nedeniyle kararın siyasi olduğu yorumları yapılmıştı.

Yorumlara tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek'i Halkbank'ı dolandırmaya çalışmakla suçlamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.