SON DAKİKA
Hava Durumu

Sedat Yalçın'dan istifa tepkisi: Bu vefasızlıktır!

Ak Parti eski Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, 24. Dönem Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk'ün partiden istifasına tepki göstererek, "Hayatı boyunca sahip olduğu bütün unvanları Ak Parti sayesinde elde etmiş olanların, ülkemizin bu zor günlerinde Ak Parti ile yollarını ayırma kolaycılığı doğru ve kabul edilebilir bir şey değildir. Bu vefasızlıktır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2019 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2019 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sedat Yalçın'dan istifa tepkisi: Bu vefasızlıktır!

Ak Parti'den istifa eden Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın yeni parti çalışmaları sürerken, bu oluşumlarda yer alacak olanların istifaları da gelmeye devam ediyor. Son olarak 24. Dönem Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, partiden istifasını basın toplantısı ile duyurdu. 

Mustafa Öztürk'ün istifasına, 2007-2013 dönemlerinde Ak Parti Bursa İl Başkanlığı yapan Sedat Yalçın tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile birlikte bir fotoğrafını paylaşarak basın açıklaması yapan Sedat Yalçın, isim vermeden Mustafa Öztürk ve partiden istifa eden diğer isimleri "vefasızlık"la suçladı.

Açıklamasına, "Ülkemizde ve Ak Parti çevrelerinde yaşanan gelişmeler ile ilgili aşağıdaki açıklamaları yapma ihtiyacı duydum." diyerek başlayan Sedat Yalçın, dünyanın ve Türkiye'nin değişik sorunlarla boğuştuğunu, bölgenin son yüzyılın en hassas süreçlerini yaşadığını ifade ederek, "Sınırlarımız hiç olmadığı kadar önemli operasyonlara sahne oluyor. Türkiye'de ise PKK-PYD-FETÖ terör örgütleri başta olmak üzere benzeri oluşumların ülkemizin aleyhinde her türlü terör faaliyeti ve olumsuz algı oluşturma çalışması yürüttükleri tüm dünyanın gözleri önünde yaşanıyor. Emperyalist ülkelerin maşası konumundaki bu terör örgütleriyle enerjimizi tüketme gayretleri alabildiğine devam ediyor." dedi.

"Türkiye'nin tarihi bir sorumluluk ve büyük fedakarlıklarla ve dünyaya örnek olacak şekilde yürüttüğü politikaların önemi ve değerinin ilerleyen yıllarda daha iyi anlaşılacağı kanaatindeyim." ifadelerini kullanan Sedat Yalçın, bu dönemde partiden istifalara tepki gösterdi. Yalçın, şunları kaydetti:

"Sade bir vatandaş olarak üzerimize böyle sorumluluk düşerken Ak Parti mensuplarının farklı davranması elbette ki düşünülemez. Sorunlarımız olabilir ancak sorunların tartışılacağı gün bugün değildir. O konuların yeri ve zamanı ayrıdır. O zaman geldiğinde herkes büyük bir saygı ve bilgi çerçevesinde bu konular masaya yatar ve en doğrusuna el birliğiyle karar verilir.

Şikayet ettiğimiz konular olabilir fakat parti olarak bütün bunları çözüme kavuşturacak birikime de sahip olduğumuzu unutmayalım. Geçmişte bu türden sorunlarımızı çözdük yine çözebiliriz.

Bu yakıcı gerçekler gün gibi ortadayken hayatı boyunca sahip olduğu bütün unvanları Ak Parti sayesinde elde etmiş olanların, ülkemizin bu zor günlerinde Ak Parti ile yollarını ayırma kolaycılığı doğru ve kabul edilebilir bir şey değildir. Bunun değerlerimizde de bir yeri, karşılığı yoktur. Bu vefasızlıktır... Haksızlığa uğradığınızı, emeğinizin dikkate alınmadığını, mağdur edildiğinizi düşünseniz bile onurlu duruşunuzu bozmamalısınız.

Ülkemiz, bütün zorluk, zorbalık ve zorlamalara, engel olmalara rağmen bölgesinde etkin dış politikası, güçlü ekonomisi ve temel insan hak ve özgürlüklerine saygılı bir hukuk devleti olma ideali ile yükselmeye devam edecektir.

2023'de yüzüncü yılına erişeceğimiz Cumhuriyetimizi sarsılmaz temeller üzerinde yükseltilmesi nöbeti biz Ak Partililerindir. Kimse mevzisinden çıkmamalı, kimse nöbet yerini terk etmemelidir.

Bu vesile ile Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını yedi düvele karşı milletimizle birlikte verdikleri milli mücadele nedeniyle saygıyla, rahmetle anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı içtenlikle kutluyorum."

'Milletvekili olmasına ben sebep oldum'

Açıklaması ile ilgili olarak Bursaport'un sorularını yanıtlayan Sedat Yalçın, partiden istifa eden Mustafa Öztürk'ün 2011 Seçimleri'nde milletvekili olmasına kendisinin neden olduğunu belirterek, istifayı öğrendikten sonra kendisini sorumlu gördüğünü söyledi. Yalçın, 2011 Seçimleri'nde Ak Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın Bursa listesinde Bulgaristan göçmeni bir ismin konulmasını istediğini kendisinin de Mustafa Öztürk'ü önererek seçilmesini sağladığını ifade etti.

Yalçın, kendisinin yeni bir siyasi oluşumda yer alıp almayacağına ilişkin soruya, "Benim partiden ayrılma düşüncem yok. Ak parti reformcu bir parti. Ben kendi içinde dönüşümü sağlayacağımıza, sorunları çözeceğimize inanıyorum. Parti içinde çözüm olmazsa, çözümler bulunur." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.