SON DAKİKA
Hava Durumu

Sedat Yalçın'dan gövde gösterisi

AK Parti Bursa İl Başkanlığı'na seçimle gelmek için kolları sıvayan Sedat Yalçın, kongre gibi bir ortamda gövde gösterisiyle adaylığını açıkladı. Yalçın, adaylık açıklama toplantısını, 22 Nisan'da yapılacak kongrenin bir provası olarak tanımladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2012 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2012 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sedat Yalçın'dan gövde gösterisi

ZAFER OPSAR/BURSAPORT

AKP Kurucu İl Başkanı Şevket Orhan'ın adaylığını açıklamasından ardından İl Başkanı Sedat Yalçın da bugün adaylığını açıkladı. Yalçın, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi (AKKM)'nin 1800 kişilik Osmangazi Salonu ağzına kadar dolduran partililerin katıldığı adaylık toplantısında gövde gösterisi yaptı.

Saat 13.00 sıralarında alkışlar arasında salona giren Sedat Yalçın, kısa bir tur atarak partilileri ve gazetecileri selamladıktan sonra yerine oturdu.

17 ilçe başkanı tam kadro hazır bulunduğu adaylık açıklama toplantısını AK Parti eski Bursa milletvekilleri Hayrettin Çakmak, Altan Karapaşaoğlu, Faruk Anbarcıoğlu ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ağabeyi Kutlay Arınç, kadın kolları, gençlik kolları ve delegelerden çok sayıda partili katıldı. Toplantıyı kalabalık bir yazar ve haberci grubu izledi.

Kürsüye ilk çıkan AK Parti Bursa Teşkilat Başkanı İsmail Hakkı Edebali, il yönetiminin  görev sürecinde yaşanan Mustafakemalpaşa Ovaazatlı Belediye Başkanlığı seçimi, 12 Eylül Referandum'u ve 12 Haziran Genel Seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

"2014 İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK"

İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından 2014 yerel seçimleri için çalışmalara başladıklarını belirten Edabali şunları söyledi:

"Geçtiğimiz günlerde topladığımız Yerel Yönetimler Şûrası'nda yaptığımız muhasebe bizi 2014 seçimlerinde elde edeceğimiz zafere giden yolu gösterecek. İşte biz Bursa genelindeki tüm belediyeleri kazanmak hedefine doğru giderken sizden bu yolu açmak için görev istiyoruz. Önümüzdeki seçim dönemini, daha önce yaptığımız gibi doğru biçimde yönetecek ve AK Parti bayrağını o belediyelerin kapısında dalgalandırılmasına katkı sağlayacağız. Genel Merkezimizin desteği ve siz delege arkadaşlarımızın da onayıyla bir kez daha Başbakanımızın ve Genel Merkezimizin temsilcisi olma mutluluğunu yaşamak istiyoruz."

Edebali'nin konuşmasının ardından ilçe başkanları tek tek sahneye davet edildi. İlçe başkanlarının anons edilmesinin ardından kürsüye çıkan Sedat Yalçın, konuşmasına Mevlana'nın 7 öğüdünü anımsatarak başladı. "Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol" diyen Yalçın, göreve geldiğinden bu yana yapılan çalışmaları anlattı.

Mustafakemalpaşa'nın Ovaazatlı beldesindeki belediye seçiminde yüzde 57 oy alarak önemli bir başarı gösterdiklerini belirten Sedat Yalçın, 12 Haziran Genel Seçimleri'nde de Bursa'da büyük başarı elde ettiklerini kaydetti. Yalçın, "Türkiye'ye örnek gösterilen 2011 Genel Seçimlerindeki AK Parti Bursa İl Seçim Koordinasyon Merkezi'nin planladığı ve gerçekleştirdiği 20 bine yakın etkinlik de genel seçim başarımızda çok önemli bir yer tuttu. 22 Mayıs'ta gerçekleştirilen Bursa Mitingi'nden Başbakan'a büyük moral verdik . Seçimlerde aldığımız yüzde 53'lük başarıyı, sizlerle birlikte Başbakanımıza tarihi bir armağanı Bursa Teşkilatları olarak yine birlikte verdik" dedi.

"DİNAMİZM İÇİN DELEGE SEÇİMLERİ YAPILDI"

Konuşması zaman zaman sloganlarla kesilen Yalçın, büyük hedeflere ulaşma amacıyla yeni bir yapılanma ve mevcut kadrolara da bir dinamizm kazandırılması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İşte bu amaçla AK Parti teşkilatlarında yeni bir sinerji yaratmak adına işe delege seçimleriyle başladık. Bir an bile tereddüt etmeden üyelerimizin önüne sandığı koyduk. Teşkilatlarımızın tüm faaliyetlerinin nüvesini oluşturan delegelerimizin, masa başından değil, sandıkla yani demokrasiyle, üyelerimizin iradesiyle oluşmasını istedik. Sonuçta tamamı Bursa'ya ve sorunlarına vakıf, mahallesinde bilinen, tanınan ve tavırlarıyla örnek alınan arkadaşlarımız hak ederek delege olmasını bildi. Kişisel hesapları olmayan ve her biri dava insanı olan delege arkadaşlarımızdaki bu değişim, inanın kısa sürede çalışmalarımıza yansıdı."
Delege seçimlerinin ardından yapılan ilçe kongreleri ile Türkiye'yi ve Bursa'yı 2023 hedefine taşıyacak kadroya ulaştıklarını dile getiren Sedat Yalçın, gerçekleştirilen kongrelerin Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi.

"HER BURSALININ İL BAŞKANI OLMAK İÇİN ADAYIM"

Yalçın, il başkanlığına aday olduğunu "Partimize oy veren ve vermeyen her Bursalının İl Başkanı olmak için, kadınların, gençlerin, engelli kardeşlerimizin sorunları için daha fazla koşmak için, ilçelerimizin, mahallelerimizin yerel hizmet beklentilerini en üst düzeyde karşılamak için, Bursa'nın dünya kentleri ile rekabetine her alanda katkı koymak için, Bursa halkına genel seçimlerde söz verdiğimiz 100 yeni projenin hayata geçirilmesinin takipçisi olmak için, ekonomide, demokratikleşmede ve sosyal politikalarda partimizi en üst düzeyde temsil etmek için, adalet için, hak için, insanları ötekileştirmemek için, olduğumuz gibi görünmek için, il Kongresi'nde aday olduğumu huzurlarınızda ilan ediyorum" sözleri ile açıkladı.
Sedat Yalçın konuşmasını "Adaylığımı teşkilatlarıma ve delegelerime emanet ediyorum. Herkesin ve her kesimin il başkanı olacağıma söz veriyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun" diyerek tamamladı.

"KONGRENİN ANTRENMANI"

Sedat Yalçın adaylık açıklamasından sonra Hayat Lokantası'nda basın mensupları ile bir araya geldi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yalçın, adaylığı açıkladığı toplantıyı 22 Nisan'da yapılacak il kongresinin bir antrenmanı olarak tanımladı.

Kongre sürecinin şeffaf olacağını, antidemokratik uygulamalar görülmeyeceğini ifade eden Yalçın, "Kongre sürecini bir tartışma platformu olarak görmek istiyoruz. Partimize yakışır olgunluk içinde bir kongre olacak. Bu süreçte ayrıca Ankara'da bakanlıklarda yapılan çalışmaların, Bursa ile uyumu çok önemli" dedi.

Bir gazetecinin, "Daha önce 'Genel Merkez arkamda' diyordunuz, şimdi 'kendimi delegeye ve teşkilata emanet ediyorum' dediniz. Bunu nasıl açıklıyorsunuz?" şeklinde sorusuna, "Genel Merkez arkamda derken, Bursa il yönetimi olarak çalışmalarımızı başarılı bulduğunu, takdir ettiğini söyledim" diye yanıt verdi.

Delegelerin önemli bölümünün yenilendiğini, bu yüzden salonda tanınmış isimler olamayabileceklerini belirten Yalçın, bir başka gazetecinin ilçe başkanlarına bugünkü toplantıya katılmaları yolunda baskı yapıldığına ilişkin iddialar konusunda, "Ben adaylığımı açıklayacağım konusunda tüm belediye başkanları ve ilçe başkanlarını aradım ve bilgilendirdim. Belediye başkanlarının resmi görevi var onları buraya çağıramam. Ama bu toplantı teşkilatımızın iradesini ortaya koyuyor, ilçe başkanlarının olmadığı yerde teşkilat yoktur. Teşkilatımızı, partimizin gücünü göstermemiz gerekir. Ancak baskı yapmış değilim, kendilerine sorabilirsiniz" dedi.

22 Nisan'da yapılacak olan Ak Parti Bursa İl Kongresi'nde başkanlığa aday olan Şevket Orhan kısa süre önce adaylığını açıklamıştı.

"TEK ADAY DAYATMASI OLMAYACAK"

Bir süre önce Genel Merkez'in tek aday olarak ve Sedat Yalçın'la kongreye gitmesini benimsediğini açıklayan Teşkilatlardan Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, son olarak Olay Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, tek aday dayatmalarının olmayacağını söyledi.

Erdem,  "Daha önceden olduğu gibi 'Sedat Yalçın da Şevket Orhan da aday olmasın, bir üçüncü kişi olsun' şeklinde bir yola gitmeyeceğiz. İki aday da olsa başbakanımızın kongreye katılmama durumu olacağını sanmıyorum" dedi.

Bir partilinin Başbakan Erdoğan'la Sedat Yalçın'ı bir arada çizdiği resim Yalçın'a hediye edildi.

Merinos AKKM Osmangazi Salonu Ak Partililer tarafından dolduruldu.

Ak Parti eski Bursa İl Başkanı ve Milletvekili Hayrettin Çakmak, Sedat Yalçın'ın adaylık açıklamasında hazır bulundu.

Sedat Yalçın ve yönetimi aleyhinde attığı SMS mesajları nedeniyle Ak Parti il yönetimi ile mahkemelik olan 'Ar-Ge Deniz' olarak bilinen Deniz Üzülmez de Sedat Yalçın'ı karşılayanlar arasındaydı. Üzülmez, Sedat Yalçın'a çiçek verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.