SON DAKİKA
Hava Durumu

Sarıbal: Şeker fabrikaları tamamen çalışmalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Topraklarımızı canlı tutmak için şeker pancarını sürekli kılalım. Şeker pancarı aynı zamanda hayvan yemidir. Susurluk başta olmak üzere şeker fabrikaları tamamen çalışmalıdır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2018 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2018 18:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sarıbal: Şeker fabrikaları tamamen çalışmalı

CHP İnegöl İlçe Başkanı Necmi Demir ve yönetim kurulu üyeleriyle Kulaca Mahallesi'nde bulunan Şeker Pancarı Toplama Merkezini ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, burada çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Sarıbal, görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada, sezonda Susurluk Şeker Fabrikası'ndaki pancar alımına ilişkin bazı sorunların yaşandığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Bu bölgede ekilen pancarlar tonaj olarak fazla değil. Fabrikada bir yenileme var, teknolojide ve dijital sistemde yenileme var. Bir hafta geç başladılar. O düzenlemeler yapılıyor ve randevu sistemi değişti. 48 saat olan randevu sistemi, 8 saate kadar düştü. Buradaki bu yoğunluğun aynısı, fabrikanın önünde de var. Gelen üretici orada 2-3 gün bekliyor." dedi. 

Şeker pancarının önemine değinen Sarıbal, "İnsanımıza sağlıklı şeker yedirelim. Topraklarımızı canlı tutmak için şeker pancarını sürekli kılalım. Şeker pancarı aynı zamanda hayvan yemidir. Susurluk başta olmak üzere şeker fabrikaları tamamen çalışmalıdır ve bu şeker pancarı bir an önce yerinden kaldırılmalıdır." ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.