SON DAKİKA
Hava Durumu

Sarıbal: Şarbondan sonra veba da ithal ettik

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa'da ithal edilen koyunlarda veba hastalığının ortaya çıktığını ileri sürdü. Bursa'da yaklaşık 15 ilçeye vebalı hayvanların dağıtıldığını ileri süren Sarıbal, "300'ün üzerinde işletmeye bu hayvanların dağıtıldığı ve şu anda 55'in üzerinde ölümün olduğu, yetkililerin işletmelere gidip aşılama yaptığı çok net tanığıyız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2019 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2019 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sarıbal: Şarbondan sonra veba da ithal ettik

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ithal edilen hayvanlarda veba hastalığının tespit edildiğini ileri sürdü.

Sarıbal, Bursa'da ithal edilen ve üreticilere dağıtılan koyunlarda veba hastalığı nedeniyle ölümler gerçekleştiğini söyledi. Sarıbal, "Aldığımız bilgilere göre birçok ilçede Koyun Keçi Vebasından ilçeler karantinaya alınacak. İthal edilen küçükbaş hayvanlarla hastalık bulaşması sonucu ve 55 hayvanın telef olduğu bilgisi geldi. 2010 yılından beri milyarlarca dolarlık canlı hayvan ve kırmızı et ithalat ederek ülke hayvancılığını bitirme noktasına getirdikleri yetmemiş gibi şimdi de hastalık ithal eder olduk." dedi. 

"Şarbondan sonra veba ithal ettik" diyen Sarıbal, Bursa Valiliği ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'ne çağrıda bulundu. Sarıbal, şu ifadeleri kullandı:

"Şarbonda yaşadığımız süreç şimdi veba ile karşımızda. Tarım Bakanlığı ne yazık ki aşılama işlemini zamanında yapmamakta. Aldığımız duyumlara göre bu vebalı hayvanların büyük kısmının ithal edildi. İthal sırasında bakanlığın yetkilileri arasında sorunlar yaşandığı, bu sorunlara rağmen, itirazlara rağmen bakanlığın ısrarla ithalatı yaptığı ve Bursa'da yaklaşık 15 ilçeye bunların dağıtıldığı, 300'ün üzerinde işletmeye bu hayvanların dağıtıldığı ve şu anda 55'in üzerinde ölümün olduğu, yetkililerin işletmelere gidip aşılama yaptığı çok net tanığıyız. Ne yazık ki yaşadığımız sorun bu.

Bu bakanın, Tarım İl Müdürünün ve Valiliği hızlıca duyarlılığa çağırıyoruz. Bakanı istifaya, Tarım İl Müdürünü istifaya, bu konuda görevini yapmayan kim varsa bunlar hakkında gerekli işlemlerin yapılmasına, yapanın yanına kar kalmamasına çağırıyoruz. Mağdur çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesine derhal çaba gösterilmesini talep ediyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.