SON DAKİKA
Hava Durumu

Sarıbal: Marmarabirlik alım fiyatını açıklamalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Marmarabirlik'i göreve çağırdıklarını belirterek, "Marmarabirlik çiftçinin parasıyla ayakta duran bir kuruluş. Tarımsal girdilerin üzerindeki artışı dikkate alarak alım fiyatını açıklamalıdır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2019 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2019 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sarıbal: Marmarabirlik alım fiyatını açıklamalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Gemlik İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği örgüt toplantısına CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş ve Bursa Mülletvekili Yüksel Özkan ile birlikte katıldı. Sarıbal burada yaptığı konuşmada Sarıbal, "Marmarabirlik çiftçinin parasıyla ayakta duran bir kuruluş. Marmarabirlik'in büyümesi gerekir. Devletin de 5473 sayılı kanunu değiştirmesi gerekir. Devlet, Marmarabirlik'e ciddi destek ve kaynak sağlamalı. Marmarabirlik'in zeytini alan temel kurum olması lazım." diye konuştu.

Marmarabirlik'i göreve çağırdıklarını belirten Sarıbal, "Tarımsal girdilerin yüzde 100, hatta yüzde 100'ün üzerinde artan ilaç fiyatları, yüzde 72'inin üzerinde artan elektrik fiyatları, gübre fiyatları ve buna bağlı diğer tarımsal girdilerin artmasından dolayı geçen seneki fiyatlara asgari ücret ya da yeniden değerlendirme katsayısını da üst üste koyarak ciddi anlamda bir zam yaparak fiyat açıklaması gerekiyor." dedi.

Sarıbal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Marmarabirlik'in, evet tam zamanıdır, ciddi anlamda köylüsünün, çiftçisinin, ortağının yanında olduğunu gösterecek, bütün o iktidarın ceberut ve ekonomide yanlış yapılanması karşısında çiftçiden yana bir tavır koyarak, kimsenin ikazına ihtiyaç duymadan fiyatları açıklayıp, hiç olmazsa çiftçiyi yalnız bırakmamalı. Bu konuda biz de üzerimize düşeni yapacağız. Marmarabirlik'e Gemlik'ten, zeytinin merkezinden, çağrımızdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.