SON DAKİKA
Hava Durumu

Sarıbal: Kral çıplak! Ülkeyi batırdınız

CHP'nin Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, Bursa'da bu yıl 16'ncısı düzenlenen Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'nda konuşmasının engellendiğini belirtti. Sarıbal, "Gerçeklerin ortaya çıkmasını engellemek ve toplumun içinde rezil olmamak için baskı uygulayarak, korkutarak, kurumları baskı altına almaya çalışıyorlar. Kral çıplak! Ülkeyi batırdınız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2018 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2018 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sarıbal: Kral çıplak! Ülkeyi batırdınız

Bu yıl 16'ncısı düzenlenen Bursa Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı açıldı.

CHP'nin Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ziraat Mühendisi Orhan Sarıbal, 13 Ekim'de sona erecek olan fuara davet edildiklerini fakat iktidar temsilcilerinin korkusundan konuşma yapmasına izin verilmediğini ileri sürdü.

Ülke tarımını yok edenlerin baş tacı edildiğini ileri süren Sarıbal, "'Tarlada izi olmayanların' ahkam kestiği açılış töreninde, gerçeklerin dile getirilmesini istemedikleri için bize söz verilmedi." dedi.

"Tarım fuarı mı AKP'nin yasak fuarı mı?"

Sarıbal, konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Tarlada bağda bahçede hayatlarında emek vermemiş, dalından bir elmayı koparmamış bir fidan dikmemiş isimler Bursa Tarım Fuarı'nda açılış konuşmasında konuşmacı yapılıyor. Gel gör hayatının tamamını tarımda toprakta, fidanda, meyvede teoride pratikte işin her alanında emeği olan CHP Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Ziraat Mühendisi Orhan Sarıbal bu fuarda söz bulamıyor.

Soruyorum bu fuarda konuşmamızı engelleyenlere bir fidanınız var mı dikili! Bu bir tarım fuarı mı yoksa AKP'nin yasak fuarı mı? Bursa Ovası'nda verdiğimiz emeğin milyonda biri kadar emekleri varsa kabul edeceğim. Bugünler de geçecek, göreceğiz. Gerçeklerin ortaya çıkmasını engellemek ve toplumun içinde rezil olmamak için baskı uygulayarak, korkutarak, kurumları baskı altına almaya çalışıyorlar. Kral çıplak! Ülkeyi batırdınız...

Ülkemizin tarımda üretimde getirildiği nokta ortada iken, şapkayı çıkarıp herkes sorumluluğunu hatasını kabul etmek durumundadır. Bu ülke tarımı bizim, bu ülke bizim. Çiftçiye, üreticiye karşı yıllardır yapılan hatalardan vazgeçildiğini iktidar göstermek zorundadır. Topraklarımızı, çiftçimizi kaybetmek üzere olduğumuz bugünlerde ülkemizin kısa vadede bu darboğazdan çıkma şansımızın olmadığını hepimiz biliyoruz. Ancak orta ve uzun vadede ülkemizi ancak ve ancak tarımın verimliliği, çiftçimizin özverisi ve tarım kurtaracaktır. Tarımın ne kadar hayati olduğunu, bugünlerde market ve pazar tezgâhlardaki fiyatlarından, daha fazla anlıyoruz. Bu sorunların çözülmesi için mücadele vermeye devam edeceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.