SON DAKİKA
Hava Durumu

Sarıbal'dan 'Muradiye Su'da hile iddiası

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Muradiye içme suyu şişeleme fabrikasında suyun kalitesi, tadı ve minarel değerini yükselmek için kullanımı yasak olan filtreleme sistemi kurulduğunu iddia etti. Sarıbal, tadından dolayı zarar eden fabrikayı elden çıkarmak için bu yola başvurulduğunu ileri sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2018 21:49
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2018 21:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sarıbal'dan 'Muradiye Su'da hile iddiası

Uludağ'ın yamaçlarında bulunan Kestel'in Gözede mevkiinde Recep Altepe'nin başkanlığı döneminde yaptırılan Su Şişeleme Fabrikası'nda üretime başlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu suyu Muradiye markasıyla piyasaya sürdü. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, kuruluş maliyeti ve yanlış kaynak tercihinden dolayı tadının tutmaması gibi nedenlerle açılışı bile geciktirilen su tesisinde hem de belediye eliyle hile yapıldığını iddia etti.

Sarıbal, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınan Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Altepe döneminde yapılan ve 'Muradiye Su' markasıyla piyasaya sürülen Su Şişeleme Fabrikası'nın zarar etmesi nedeniyle, göreve getirilen yeni başkan Alinur Aktaş tarafından, elden çıkarılmak istendiğini iddia etti.

Recep Altepe döneminde Büyükşehir Belediyesi'nin başta ulaşım olmak üzere asli işler yerine stadyum yaptığını, bunun için de başka şehirlerde yapılanların aksine stat için çok para harcandığını ifade eden Sarıbal, şunları söyledi:

"Dönerci, köfteci açarak esnafa rakip oldu. 3 milyara yaklaşan bütçesine rağmen Bursa Büyükşehir Belediyesi Türkiye'nin en borçlu belediyesi sıralamasında en üste yer alıyor. Su içme fabrikasının da birilerine rant sağlamak amacıyla yapıldığı ortada. Başta benzeri tesislerin çok çok üzerinde bir maliyetle yapıldı. Kaynak suyunun değerlerinin uygun olmamasına rağmen yine sondaj yapıldı. Uzun süre tadı tutturulamadı. İlk piyasaya sürülen şişe sular raflarda kaldığı için bir süre üretim durdu. Gizli gizli planlanan yeni kaynak arayışları da maliyet nedeniyle sonuç vermedi. Ve sonuçta yeni başkan kucağında bulduğu sorunu satarak çözmeye çalışıyor. Ancak bu haliyle devretmesi mümkün olmadığı için içme suyu tesislerinde kullanımı yasak olan, suyun tadını değiştiren ve inceltme işlemi denilen sistemi kurdular."

Orhan Sarıbal, iddiaları çürütecek olan adresin Bursa Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirterek, "Kamuoyuna açıklama yapmak zorundalar. İl Sağlık Müdürlüğü'nü de göreve davet ediyorum. Bu tesisi denetleyin. Bu sistem başka markaların tesislerinde var mı? Yoksa neden belediyeye göz yumuluyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.