SON DAKİKA
Hava Durumu

Şantaj ve tehdit iddiasıyla 5 kişiye tutuklama

Bursa'da bir kişinin darbedilip uygunsuz fotoğraflarının çekildiğini ve tehdit edildiğini ileri sürerek şikayette bulunması üzerine 6 şüpheli gözaltına alındı. 6 şüpheliden 5'i tutuklandı, diğeri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2021 21:04
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2021 21:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Şantaj ve tehdit iddiasıyla 5 kişiye tutuklama

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne giden bir kişi, aralarında kadınların da bulunduğu bazı şüpheliler tarafından darbedilip uygunsuz fotoğraflarının çekildiğini ve tehdit edildiğini ileri sürerek şikayette bulundu.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, zanlıların kimliklerini tespit etti.

Çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, internetten tanışarak ağlarına düşürdüklerini kişilerin zorla uygunsuz fotoğraflarını çekip tehdit ve şantajda bulunduğu iddia edilen B.K, G.G, S.S, D.Y, Y.B. ve E.D'yi gözaltına aldı.

Zanlılara ait adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda kişiye ait bilgilerin yer aldığı belgeler, dijital materyal, av tüfeği, bıçak, keski ve balta ele geçirildi.  

Emniyetteki işlemleri tamamalanan şüpheliler, adliyeyi sevk edildi. Zanlılardan B.K, G.G, S.S, D.Y. ve Y.B. tutuklandı, E.D. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kimlik ve banka bilgilerini de çalmışlar 

Bursa'da çeşitli tarihlerde benzer yöntemlerle yaşanan ve faili tespit edilemeyen 9 ayrı eylemin bu kişilerce gerçekleştirildiğini belirleyen ekipler, şüpheliler arasındaki B.K'nin internetten bazı erkeklerle tanışarak yakınlık kurduğu, kadının daha sonra bu kişilerle otel ya da evlerde buluştuğunu tespit etti.

Buluşma sırasında eve ya da otel odasına baskın yapan diğer şüphelilerin, B.K'nin ağabeyi gibi davranarak zorla kişilerin uygunsuz fotoğraflarını çektiklerini, ardından da tehdit ve şantajda bulundukları ileri sürüldü. 

Zanlıların, tuzağa düşürdükleri kişilerin paralarını aldıkları, evlerinin ve araçlarının anahtarlarını kopyalayıp hırsızlık yaptıkları, kimlik ve banka bilgilerini çalarak çok sayıda telefon hattı ve kredi kartı çıkardıkları iddia edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.