SON DAKİKA
Hava Durumu

Şampiyonlar Ligi maçı öncesi Dortmund'da patlama

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde bu akşam oynanacak Borussia Dortmund-Monaco maçı öncesi bir patlama meydana geldi. Patlamada Dortmundlu oyuncu Marc Bartra yaralandı. Patlama sonrası maç yarına ertelendi.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2017 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2017 21:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Şampiyonlar Ligi maçı öncesi Dortmund'da patlama

Şampiyonlar Ligi'nde bu akşam Monaco ile karşılacak olan Borussia Dortmund'un takım otobüsünün yakınında patlama meydana geldi. Dortmund polisinden yapılan açıklamada patlamanın Signal Iduna Park'a 10 km uzaklıkta gerçekleştiği bildirildi. Alman polisi, takım otobüsüne yakın 3 bölgede patlama meydana geldiğini kaydetti.

Konuyla ilgili Borussia Dortmund Kulübü resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Otobüsümüzün kalkışı sırasında bir patlama meydana geldi. 1 kişi yaralandı. Yeni bilgiler için takipte kalın" açıklamasını yaptı.

Patlamada otobüsün camlarının kırılması sonucunda Dortmundlu oyuncu Marc Bartra yaralanırken olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Borussia Dortmund Kulübü'nden yapılan açıklamada "Oyuncular güvende. Statta herhangi bir tehlike bulunmuyor. Gelişmeler hakkında bilgilendirmeye devam edeceğiz" denildi.

Dev maç ertelendi

Borussia Dortmund - Monaco karşılaşması maç öncesi yaşanan patlama nedeniyle ertelendi. Maçın 12 Nisan TSİ 21:45'te oynanacağı bildirildi. 

"Hepimiz şoktayız"

Almanya 1. Futbol Ligi takımlarından Borussia Dortmund'un kalecisi Roman Bürki de yaptığı açıklamada, takım otobüsünün ana caddeye çıktığı sırada büyük bir patlama meydana geldiğini belirtti.

"Otobüste en arka sırada, kırılan cam parçalarının isabet ettiği Marc Bartra'nın yanında oturuyordum." diyen İsviçreli kaleci, patlamanın ardından bazı futbolcuların otobüste yere yattığını aktardı.

Polisin hızlı bir şekilde olay yerine geldiğini vurgulayan Bürki, "Hepimiz şoktayız. Bu dakikalarda kimse futbolu düşünmedi." ifadesini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.