SON DAKİKA
Hava Durumu

Salçalık domates üreticisi için taahhüt çağrısı

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, salçalık domateste fabrikalar ile çiftçilerin karşılıklı taahhüt imzalaması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2019 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2019 09:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Salçalık domates üreticisi için taahhüt çağrısı

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, salçalık domates üreticileri ile alım yapan firmaların yetkililerinin karşılıklı olarak birbirlerine taahhüt vermesi çağrısında bulundu.

Karşılıklı taahhüdün iki taraf için de çok yararlı olacağını ifade eden Erdem, fabrikaların taahhüt isterken kendilerini garanti altına aldığını ancak çiftçiler için böyle bir durumun söz konusu olmadığını anlattı. Erdem, "Çiftçiler paralarını hangi tarihlerde alacağını bilmek istiyor. Fabrikalar ve çiftçiler aynı masada buluşup, hukukçular eliyle karşılıklı olarak sözleşme yapabilir. Çiftçilerin boş senetlere imza atmalarını istemiyorum. Ne çiftçiler ne de fabrikalarımız mağdur olmalı." dedi.

Çiftçilerin girdi maliyetlerinin yaklaşık yüzde 80 yükseldiğine değinen Oda Başkanı Erdem, geçen yıl dekar başına 2 bin 500 lira olan maliyetlerin bu sene 4 bin 300 lirayı bulduğunu aktararak şöyle konuştu:

"Bizdeki maliyetler neredeyse yüzde 100'e yaklaşırken domates fiyatlarının yükselişi çok altta kalıyor. Bu da bizim direncimizi düşürüyor, çiftçiyi ekimden soğutuyor. Az ekildiğinde de fabrikalar yüksek fiyata almak zorunda kalıyor. Bu sefer de fiyatlar salçaya yansıyor. Bu işte doğrunun bulunması, çiftçiye verilecek fiyatın çiftçiyi kurtarması ve fabrikayı da tatmin etmesi gerekiyor. Bu yüzden aynı masada oturulması gereklidir. Ziraat Odası olarak buna hazırız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.