SON DAKİKA
Hava Durumu

'Sakin Şehir Keles'e yakışmayan görüntüler

Bursa'nın dağ ilçelerinden 'Sakin Şehir Keles'in girişindeki görüntüler doğa harikalarıyla dolu ilçeye yakışmıyor. İlçeye gelenleri girişte molozlar karşılıyor, BESAŞ'ın süt tesislerinden çıkan atık sular da sebze meyve sulaması yapılan dereye karışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2020 00:45
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2020 00:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Sakin Şehir Keles'e yakışmayan görüntüler

Bursa'nın doğa harikası dağ ilçelerinden Keles'in girişindeki görüntüler "slow city" (sakin şehir) olarak tanımlanan ilçeye yakışmıyor. Doğa ile içiçe olup huzur bulmaya gelenleri ilçe girişinde moloz döküntüleri karşılıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait BESAŞ'ın süt tesislerinin atık suları da öylece tarım arazilerinin sulandığı Bıyıkalan Deresi'ne bırakılıyor.

Keles Belediye Meclis Üyesi Sedat Akar, Keles'in girişinde moloz dökülen arazinin özel mülkiyet olduğunu, Çevre İl Müdürlüğü'ne yapılan başvurular konusunda bir gelişme olmadığını belirterek, bölgede kurulu BESAŞ Süt Tesisleri'nin atık sularının da Bıyıkalan Deresi'ne, oradan da Nilüfer Çayı'na ve Nilüfer Barajı'na karıştığını söyledi.

Birçok çiftçinin Bıyıkalan Deresi'nin suyu ile meyve sebze bahçelerini suladıklarını aktaran Akar, çevreye zarar veren atık sulara ve ilçe girişine dökülen molozlara karşı önlem alınmasını istedi. Akar, Keles'te çevreye yakışmayan bu görüntülerin ortadan kaldırılması için girişimlerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

BESAŞ'ın süt tesislerinden çıkan atık sular Bıyıkalan Deresi'ne oradan da Nilüfer Çay'na karışıyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.