SON DAKİKA
Hava Durumu

Sakarya'da şehit olan askerler için tören düzenlendi

Sakarya'nın Adapazarı ilçesi Taşkısığı mevkisinde, 3 Temmuz'da Hendek ilçesinde patlama olan havai fişek fabrikasına ait patlayıcıların kontrollü imhası amacıyla kamyondan indirilmesi sırasında yaşanan patlamada şehit olan askerler için tören düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2020 20:51
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2020 20:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sakarya'da şehit olan askerler için tören düzenlendi

Sakarya'da havai fişek fabrikasına ait patlayıcıların kontrollü şekilde patlatılması amacıyla taşındığı kamyondan indirildiği esnada, patlama meydana geldi. Patlamada Astsubay Kıdemli Başçavus Halil Tuna Akgöz, Jandarma Uzman Çavuş Mesut Yazar (32) ve Jandarma Uzman Onbaşı Fatih Manga şehit oldu.

Şehit uzman jandarmanın ailesine acı haber verildi

Patlamada şehit olan uzman jandarma Mesut Yazar'ın Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki ailesine acı haber verildi. 

Şehidin Uluderbent Mahallesi'ndeki babaevine gelen Kaymakam Abdullah Uçgun, Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Başçavuş Coşkun Akçay, şehadet haberini anne Fatma ve baba Mehmet Yazar'a verdi. 

Yazar ailesinin evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin ailesi ve yakınlarını, protokol üyeleri ile mahalle sakinleri teskin etti. 

Şehit Mesut Yazar'ın kardeşi Cihan Yazar'ın da uzman çavuş olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yaptığı öğrenildi. 

Şehit uzman onbaşı Fatih Manga'nın ailesine acı haber verildi

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde patlayıcıların intikalleri sırasında yaşanan patlamada şehit olan uzman onbaşı Fatih Manga'nın ailesine acı haber verildi.

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Rıza Dalan, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Erol Ürküt, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, İl Müftüsü Sinan Kazancı ve askeri yetkililer, şehit Fatih Manga'nın annesi Elif Dudu Manga'nın Sümer Mahallesi 201. Sokak'taki evine giderek şehadet haberini verdi.

Şehidin yakınları, komşuları ve askeri yetkililer, anne Manga'yı teskin etti.

Afyonkarahisar Belediyesi itfaiye ekipleri, evin bulunduğu sokağa Türk bayrağı astı.

Şehidin babasının 6 yıl önce vefat ettiği, Bekir ve Ali Osman isminde iki kardeşinin olduğu öğrenildi.

Şehit Manga'nın cenazesinin, yarın Afyonkarahisar'da defnedileceği bildirildi. 

Şehit askerler için tören düzenlendi

Sakarya'nın Adapazarı ilçesi Taşkısığı mevkisinde, 3 Temmuz'da Hendek ilçesinde patlama olan havai fişek fabrikasına ait patlayıcıların kontrollü imhası amacıyla kamyondan indirilmesi sırasında yaşanan patlamada şehit olan askerler için tören düzenlendi.

Erenler ilçesindeki İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Düzce Valisi Cevdet Atay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile askeri erkan katıldı.

Şehitlerin öz geçmişlerinin okunmasının ardından İl Müftüsü Hasan Başiş tarafından dua edildi.

Duadan sonra Bakan Soylu ve askeri personel, şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutlarını cenaze nakil araçlarına koydu. Şehitler Uzman Jandarma Kademeli Çavuş Mesut Yazar'ın cenazesi Manisa'ya, Jandarma Uzman Onbaşı Fatih Manga'nın cenazesi Afyonkarahisar'a ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Halil Tuna Akgöz'ün cenazesi Tekirdağ'a gönderildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.