SON DAKİKA
Hava Durumu

'Sahte kekeme profesörü' serbest bırakıldı

Bursa'da sahte belgeler düzenleyerek kendini profesör olarak tanıtan ve kekeme hastalarına yönelik açtığı merkezde tedavi uyguladığı öne sürülen kişi yakalandı. Lise mezunu olan, ulusal ve yerel basına kekemelikle ilgili röportajlar veren, TV programlarına katılan zanlının, bir Lions Kulübü'nün 2016-2017 yıllarında başkanlığını yaptığı da ortaya çıktı. Zanlı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2018 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2018 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Sahte kekeme profesörü' serbest bırakıldı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, bir ihbar üzerine kemelik ve konuşma bozukluğu üzerine faaliyette bulunan E.N.K'ye ait merkezde inceleme yaptı.

Yapılan araştırmaların sonucunda, vatandaşlara, basın mensuplarına, Azerbaycan Üniversitesinden mezun olduktan sonra akademik çalışmalar yaptığını ve profesör olarak Türkiye'ye geldiğini ileri süren E.N.K'nin gerçekte bu yönde sahte belgeler düzenlediğini tespit eden ekipler, sözde tedavi merkezinde şüpheliyi gözaltına aldı.

Zanlıya ait iş yeri ve evinde yapılan aramalarda sahte kaşe, diploma ve sertifikalar ele geçirildi.

Ekipler, E.N.K'nin herhangi bir akademik unvanının bulunmadığını, lise mezunu olduğunu ve Pensilvanya Üniversitesinden alınmış gibi düzenlenen kekemelik ve dil patolojisi sertifikasının da sahte olduğunu belirledi.

Ulusal ve yerel medya organlarında profesör unvanıyla kekemelik ve konuşma bozuklukları konusunda mülakatlar verdiği, program ve söyleşilere katıldığı tespit edilen zanlının, 8 yıldır söz konusu konularda kendisine gelen hastalara sözde tedavi uyguladığı öğrenildi.

Şüphelinin, akademik unvanını kullanarak Bursa'da faaliyet gösteren bir Lions Kulübü'nün de 2016-2017 yıllarında başkanlığını yaptığı bildirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.