SON DAKİKA
Hava Durumu

Sağlıklı Kentler Birliği'nden Fetih Müzesi'ne ödül

Osmangazi Belediyesi'nin vizyon projelerinden Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması'nda ödüle layık görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2020 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2020 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sağlıklı Kentler Birliği'nden Fetih Müzesi'ne ödül

Dünyanın tam panoramik büyük müzeleri arasında yer alan ve kısa sürede yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, başarısına bir yenisini daha ekledi. Fetih Müzesi Sağlıklı Kentler Birliği tarafından bu yıl 11'ncisi düzenlenen ve 35 üye belediyenin 102 projeyle katıldığı Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması'nda 'Sağlıklı Şehir Planlaması' ödülünü kazandı.

Yarışmanın jüri başkanlığını Prof. Dr. Ruşen Keleş, jüri üyeliğini ise Prof. Dr. Feza Karaer, Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz, Prof. Dr. Bülent Yılmaz, Prof. Dr. Tülin Vural Aslan, Doç. Dr. Asım Mustafa Ayten ve Murat Ar yaptı.

Birinci olan projelerin ödüllerini Sağlıklı Kentler Birliği'nin Ekim ayında yapılacak 34. olağan meclis toplantısında alacağı belirtildi.

Şehrin turizm, kültür ve ekonomik hayatına yaptığı katkı nedeniyle Fetih Müzesi'nin kısa sürede birçok ödül kazandığını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Hayata geçirdiğimiz vizyon projelerle Osmangazi'de yaşam kalitesini her gün yükseltiyoruz. Bursa'ya kazandırdığımız Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, tarihi ve mimari özelliklerinin yanı sıra yeşil bina olma özelliği ile de öne çıkıyor. Sağlıklı Kentler Birliği'nin müzemizi ödüle layık görmesi gurur verici"  dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.