SON DAKİKA
Hava Durumu

Şadırvanlı Han aslına uygun yeniden inşa ediliyor

Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki 600 yıllık tarihi Kayhan Çarşısı'nın simgesi Şadırvanlı Han, aslına uygun bir şekilde yeniden inşa ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2019 19:43
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2019 19:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Şadırvanlı Han aslına uygun yeniden inşa ediliyor

Osmangazi Belediyesince, Bursa'nın en önemli çarşılarından Tarihi Kayhan Çarşısı'nın simgesi Şadırvanlı Han'ı aslına uygun bir şekilde yeniden inşa ediliyor.

Osmangazi Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kayhan Mahallesi'nde 650 metrekare alan üzerine 2 katlı olarak yeniden inşa edilen tarihi hanın, ahşap döşeme ve çatı yalıtım çalışmaları tamamlandı. Ahşap pencere ve kapı montajı ile boyama çalışmaları ise devam ediyor.

Şadırvanlı Han, tamamlanması halinde sosyal ve kültürel amaçlı kullanılacak ve içerisinde iş yerleri, sergi alanları ve toplantı salonları yer alacak. 

Açıklamada ifadelerine yer verilen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Şadırvanlı Han'ın da Bursa'ya önemli bir değer katacağını belirterek şunları kaydetti:

"Göreve geldiğimiz günden beri yaptığımız çalışmalarla Bursa'mızı tarihteki hüviyetine kavuşturuyoruz. Birçok sivil mimarlık örneği yapıyı ayağa kaldırdık. Bunlardan bir tanesi de Şadırvanlı Han olacak. Tarihi Kayhan Çarşısı'nın simgelerinden olan Şadırvanlı Han'ı aslına uygun ve yeni fonksiyonları ile günümüze taşıyoruz. 20. yüzyıl başlarına ait sivil mimarlık örneği yapıyı yeniden ayağa kaldırmak için başlattığımız rekonstrüksiyon çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Tarihi çarşımıza büyük değer katacak olan Şadırvanlı Han'ı yakın bir zamanda hizmete açacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.