SON DAKİKA
Hava Durumu

RTÜK'ten Fox Ana Haber'e 3 durdurma cezası!

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Fatih Portakal'ın sunduğu Fox Ana Haber'e 3 kez yayın durdurma cezası verdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2020 02:16
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2020 02:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
RTÜK'ten Fox Ana Haber'e 3 durdurma cezası!

Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) son toplantısında, Fatih Portakal'ın sunduğu Fox Tv Ana Haber'deki 'yayın ihlali' iddiaları gündeme geldi. Toplantıda yayın reklam gelirlerinin yüzde 3'ünün ceza bedeli olarak alınmasına ve 3 kez ana haber bülteni yayınının durdurulmasına karar verildi.

Ayrıca, türbanlı öğretmenlerle ilgili sözleri nedeniyle Can Ataklı'nın Tele 1'de sunduğu "Gün Başlıyor" programına 3 kez yayın durdurma cezası ile idari yaptırım cezası verildi. Haber Global ve Halk Tv'ye de idari yaptırım cezası kesildi.

CHP'nin RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'i çok sert eleştirerek, "Sayın Şahin artık olaya şöyle bakıyor; 'Benim yerimde Erdoğan olsaydı nasıl ceza verirdi.' Halbuki ifade özgürlüğünün önünü açması gereken kurum olan RTÜK, Saray'ın bir kurumu haline gelmiş durumda. Sayın RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de siyaseten Saray'dan aldığı iradeyi kullanarak bu cezaları veriyor" ifadelerini kullandı.

Bazı yazarlar hedef almıştı

İktidara yakınlığıyla bilinen Akşam gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, köşesinde "Bir milli güvenlik sorununa dönüşen Fox kanalının lisansı gözden geçirilmeli, hatta iptal edilmelidir..." ifadelerini kullanmıştı.

Eski polis şefi Bülent Orakoğlu da Yeni Şafak gazetesindeki köşesinde sadece sadece Fox'u değil Halk Tv'yi de hedef almış ve "Bunlar devlete meydan okuyan zihniyetin amiral gemisi" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan suç duyurusunda bulunmuştu

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, "yalan ve halkı manipüle etmeye yönelik" ifadeler paylaştığı iddiasıyla Fox Tv Ana Haber sunucusu Fatih Portakal hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Portakal son dönemde Milli Dayanışma Kampanyası adıyla başlatılan yardım kampanyasına yaptığı eleştiriyle gündeme gelmişti.

Bir hamle de BDDK yapmıştı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), sunucu Fatih Portakal hakkında, sosyal medyadan bankacılık ve finans sistemine yönelik gerçeğe aykırı ve maksatlı ifadeler paylaştığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

BDDK Hukuk İşleri Daire Başkanlığından yapılan açıklamada, sunucu Fatih Portakal'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bankacılık ve finans sistemine yönelik gerçeğe aykırı ve maksatlı ifadelere yer verildiğinin görüldüğü belirtilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.