SON DAKİKA
Hava Durumu

Rotary Kulüplerinden çevre temizliği seferberliği

'Rotary Fırsatlar Yaratır' sloganıyla yeni dönemde görev bayrağını devralan Bursa Rotary Kulüpleri, gündemlerine 'temiz ve yaşanabilir çevre' konusunu aldı. Rotaryenler Bursa sahillerinin temizliğine Mudanya'dan başladılar.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2020 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2020 09:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Rotary Kulüplerinden çevre temizliği seferberliği

'Rotary Fırsatlar Yaratır' sloganıyla 2020-2021 dönemi için görev bayrağını devralan Bursa Rotary Kulüpleri, gündemlerine 'temiz ve yaşanabilir çevre' konusunu aldı. Tophane Rotary ve Rotaract Kulüpleri ile Mudanya Rotary Kulübü üyeleri bu kapsamda örnek bir işbirliğine giderek, Bursa'nın sahillerini temizleme projesi başlattı. İlkini Mudanya'da sahili temizleyerek gerçekleştiren rotaryen ve rotaractörler, bu konuda gerek Bursalıların gerek diğer sivil toplum kuruluşlarına farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Rotary Kulüpleri'nin Mudanya'daki çevre temizliği hareketine Mudanya Sahil Güvenlik, Mudanya Belediye Temizlik İşleri, Mudanya Arama Kurtarma (MAK) ve Mudanya Turizmi ve İşletmecileri Kalkındırma Derneği (MUTİK) paydaşı olduğu 50'yi aşkın kişi katıldı. Mudanya Sahil Güvenlik ekiplerinden 6 dalgıç da Mütareke Meydanı önünden itibaren dip temizliği yaparak projeye katkı sundu.Etkinliğe ayrıca Mudanya Belediyesi başkan vekili Servet Usta ve Mudanya Belediyesi Meclis Üyesi Ozan Eroğlu da destek verdi.

Etkinlik hakkında bilgiler veren Tophane Rotary Kulübü 2020-2021 Dönem Başkanı Dinçer Tomruk, "Rotary 100 yılı aşkın süredir odak alanlarıyla hareket ederek  insanlığa hizmet eden bir organizasyon. 2020-2021 döneminde kendine yeni bir odak alanı olarak 'temiz ve yaşanabilir çevre' konusunu belirledi. Bu güne kadar barış ve anlaşmazlıkların çözümü, temiz su ve hijyen, ana ve çocuk sağlığı, temel eğitim ve okur yazarlık, ekonomik ve toplumsal kalkınma ve hastalıkların önlenmesi ve tedavisi konuları olmak üzere altı odak alanında projeler üretiyorduk. Bu yıldan itibaren yedinci odak alanı olarak belirlenen temiz ve yaşanabilir çevre konusunu da gündemimize almaya başladık. Bu çerçevede tüm Rotary bölgelerinde temiz ve yaşanabilir çevre etkinlikleri yapılıyor. Biz de Tophane Rotary ve RotaractKulüpleri ile Mudanya Rotary Kulübü ve diğer paydaşlar ile ilk etkinliğimizi Mudanya sahil temizliği projesi olarak gerçekleştirdik. Bursa, sahilleri olan ancak bunun farkına varamamış bir kent ve sahil temizliği ile ilgili farkındalık yaratmak çok önemli. Bu hem Bursa'da yaşayanlar hem de Bursa turizmi için önemli" dedi.

"PANDEMİ İLE MÜCADELEDE PROJELERİMİZ AYRICA DEĞER KAZANDI"

Rotary'nin odak noktalarından biri olan 'hastalıkların önlenmesi ve tedavisi' konusunun Covid-19 pandemisi ile mücadele döneminde ayrıca önem arz ettiğine dikkati çeken Dinçer Tomruk, bu tür faaliyet ve projelere vurgu yaparak, "Öncelikli odak alanlarımızdan biri bu konu. Özellikle pandemi döneminde öne çıkmış gibi görünse de Rotary Kulüpleri olarak çok uzun yıllardır bu odak alanına uygun projeler yürütüyoruz. Bu dönemde projelerimiz ayrıca değer kazandı." ifadelerini kullandı.

ARAÇSIZ HAYAT İÇİN PEDAL ÇEVİRECEKLER

Öte yandan kulübün diğer projelerine de değinen Başkan Dinçer Tomruk, bu yıl 12'ncisini gerçekleştirecekleri bisiklet etkinliğini de 'temiz ve yaşanabilir çevre' teması üzerinden organize edeceklerini açıkladı. Tomruk, "Araçsız bir günü deneyimleyeceğiz. Bu etkinliğimizi eylül ayında planlıyoruz. Tophane'den Mudanya'ya kadar yaklaşık 35 kilometre boyunca bini aşkın bisikletlinin pedal çevirdiği bir etkinlik olacak. Araçsız hayat sürdürebilme konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Bu gibi çevre etkinliklerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

"BURSA'NIN TÜM SAHİL ŞERİTLERİNİ TEMİZLEYECEĞİZ"

Organizasyon hakkında bilgi veren Mudanya Rotary Kulübü 2020-2021 Dönemi Başkanı Ayşe Arslan da, "Temiz ve yaşanabilir bir çevre için böyle bir proje başlattık.50'yi aşkın rotaryen,rotaractör ve gönüllülerin katıldığı bu proje tamamen gönüllülük esaslı yürütülmektedir. Bursa'daki kulüpler olarak ilkini Mudanya'dan başlattığımız kıyı temizleme projemizi kentin diğer sahil şeritlerinde de yürüteceğiz. Trilye, Gemlik gibi Bursa'nın sahil kesimlerinde kıyı temizliği yapacağız" bilgisini verdi.

Tophane RotaryKulübü bugün 26 üyeden oluşurken, Tophane RotaractKulübü'nü misafir üyeleri ile toplamda 45 üye temsil ediyor. Mudanya RotaryKulübü ise 10 üyeden oluşuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.