SON DAKİKA
Hava Durumu

Rona: Bakan Selçuk topluma 'aa kuşa bak' dedi

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, Milli Eğitim Bakalığının yeni çalışma takvimine ilişkin değerlendirmede bulundu. Rona, "Eğitimin yığınlar halindeki onca kritik sorununu çözme konusuna aciz kalan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu sorunları gözden kaçırmak için topluma bir kez daha 'aa kuşa bak' dedi." ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2019 00:07
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2019 00:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Rona: Bakan Selçuk topluma 'aa kuşa bak' dedi

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 13 haftalık yaz tatilinin iki haftasının nisan ve kasım aylarında birer haftalık ara tatil olarak planlandığını açıklamasının ardından konuya ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Özkan Rona, Milli Eğitim Bakalığının yeni çalışma takvimini "Yeni Takvim: 9 yanlış 1 doğru" başlığıyla paylaştığı yazısında eleştirdi. Rona, "Eğitimin yığınlar halindeki onca kritik sorununu çözme konusuna aciz kalan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu sorunları gözden kaçırmak için topluma bir kez daha 'aaa kuşa bak' dedi." ifadelerini kullandı. 

Yeni programa göre 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Takvimini de paylaşan Rona, şunları kaydetti:

"Yeni eğitim öğretim yılında uygulanması planlanan iş günü takvimi, hangi bilimsel gerçeklerden hareketle ortaya çıktı bilemiyoruz. Ancak bu takvimin ülkemizin gerçeklerine uygun olmadığını bir bakışta görebiliyoruz.

Sayın bakan tarım bölgelerinde Mayıs sonuna doğru çocukların okuldan ayrıldığını bilmiyor mu acaba, 19 Haziran a kadar takvimi uzattığında devamsızlık süresini de uzatmış olacağını kimse söylememiş mi?

Adana, Antalya, Urfa gibi bir çok ilde Haziran sonuna kadar çocukları okula getirip 40 derecede eğitim denemesi mi yapacak, yoksa bakana tüm okulların klimalı olduğu bilgisi mi verildi?

Ara tatilleri çeşitli etkilinlerle zenginleştirmek gibi kulağa hoş gelen açıklamaları yaparken; gezi, fuar vb etkinliklerin mali yükünü yine velilerin sırtına yüklemekten başka ne düşünmüş olabilirler?

Öğrencileri ve öğretmenleri insanlıktan çıkaran bu eğitim temposunun temel nedeni yarışmacı, seçkinci, eleyici, sınava dayalı bir sistemin varlığı iken ; bu sistemde herkesi perişan etmeye devam edeceğiz ama arada nefes almak için zaman bırakıyoruz mu demek istiyorlar?

Peki Sayın Bakan, arada dinlenmek için kısa bir mola vermek iyi geldi diyelim:
Bu molayı; torpille öğretmen ve yönetici atamalarını, sahte mülakatları, idari baskıları, kalabalık sınıfları, yoksulluk sınırının yarısındaki öğretmen maaşlarını, tarikat ve cemaatlerin okullardaki çalışmalarını, eğitimde hızla yürütülen özelleştirmeleri, okulların kaynak sorunlarını, öğretmen açığını, işsiz öğretmenleri, bilimin okuldan kovulmasını, üniversitelerin içler acısı halini, okul türlerindeki dayatmaları, öğretmene yönelen şiddeti ve itibarsızlaştırmayı, her gün ellerimizden kayıp giden çocuklarımızı... tüm bunları unutalım diye mi verdiniz?

Arada mola vermek iyidir iyi olmasına da, moladan önce biraz çalışsanız diyoruz..."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.