SON DAKİKA
Hava Durumu

Renault takviyesi Bursa'yı üçüncülükten kurtaramadı

Oyak Renault'un ihracatını İstanbul'dan yapmaya başlamasıyla ihracatta Kocaeli'nin ardından 3. sıraya düşen Bursa, şirketin ihracatını yeniden Bursa'ya almasına rağmen üçüncülükten kurtulamadı.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2019 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2019 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Renault takviyesi Bursa'yı üçüncülükten kurtaramadı

2018 yılında toplam 13.29 milyar dolar ihracat ile 2017 yılının gerisinde kalan Bursa, 2019 yılının ilk iki ayında da toplam 2.27 milyar dolar ihracat gerçekleştirerek geçen yılın aynı dönemine göre 142 milyon dolar daha az ihracat yaptı.

Türkiye'nin en önemli sanayi şehirlerinin başında gelen Bursa, yaptığı ihracat ile yıllardır İstanbul'un ardından Türkiye'nin en fazla ihracat yapan ikinci şehriydi. Ancak üretim, istihdam ve ihracat rakamlarıyla ülke ekonomisinin lokomotiflerinden olan Bursa'da ihracat rakamlarındaki düşüş dikkat çekmeye başladı.

Oyak Renault İhracatını yeniden Bursa'ya aldı

2018'in mayıs ayından itibaren Bursa'nın ihracatında önemli bir düşüş yaşandı ve Kocaeli'nin ardından 3. sıraya geriledi. Bunun nedeni olarak da Oyak Renault'un ihracatını İstanbul üzerinden yapma kararı gösterildi. Yapılan görüşmeler sonucunda Oyak Renault, 2019 başından itibaren ihracatını yeniden Bursa'ya almasına rağmen açıklanan ihracat rakamları Bursa'nın halen 3. sırada olduğunu gösterdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından Bursa'nın 2019 ocak ayı ihracat rakamı 883,5 milyon dolar olarak açıklanmıştı. Bu ay yayınlanan rakamlarda Oyak Renault'un ihracatını yeniden Bursa'ya alması ile birlikte bu rakamın 1 milyar 108 milyon 877 bin dolara yükseldiği görüldü. Ancak, bu rakam Bursa'nın ihracatta 2. sıraya yükselmesine yetmedi. Kocaeli, 1 milyar 312 milyon 80 bin dolar ihracatla ocak ayında ikinciliği Bursa'ya kaptırmadı.

Şubat ayı ihracat rakamları açıklandı

Bu arada şubat ayı ihracat rakamları da dün açıklandı. Buna göre, Bursa'nın ihracatı şubat ayında 1 milyar 167,5 milyon dolara yükseldi. Kocaeli'nin ihracatı ise 1 milyar 318 milyon dolar oldu. Bu rakamlar da Bursa'nın şubat ayında da Kocaeli'nin gerisinde kaldığını ortaya koydu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.