SON DAKİKA
Hava Durumu

Rektör Ulcay'dan bir partizan tavır daha

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ın bir bilim kurumu olan üniversitedeki partizan uygulamaları sürüyor. Nilüfer Belediyesi'nin bazı uygulamalarına belediye CHP'li olduğu için izin vermeyen Ulcay, bu kez sağlık alanında düzenlenecek panele, konuşmacıları arasında CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil olduğu için izin vermedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Rektör Ulcay'dan bir partizan tavır daha

Göreve geldiği günden bu yana bir üniversite rektöründen çok bir partili gibi davranan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, partizan tavırlarını sürdürüyor. Nilüfer Belediyesi'nin öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik bazı uygulamalarına izin vermeyen, geniş katılımlı kültür sanat etkinliklerinin yapıldığı Fethiye Kültür Merkezi'nin protokolünü iptal eden Ulcay, bu kez konuşmacıları arasında CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil'in olduğu sağlık konulu panele izin vermedi.

İsmailağa Cemaatinin üçüncü büyük isminin konuşmacı olarak katılacağı panel için en büyük konferans salonunu açan ancak gelen tepkiler üzerine paneli iptal etmek zorunda kalan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay yine bir panel krizine neden oldu. Rektör Ulcay, bu kez sağlık alanında düzenlenecek panelin yapılmasına konuşmacılar muhalif diye izin vermedi.

İddialara göre; üniversitedeki Atatürkçü Düşünce Topluluğu 4 Aralık'ta 'Cumhuriyetin Kuruluşundan Günümüze Sağlık Bilimi' konulu bir panel düzenlemek istedi. Konuşmacı olarak ise UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi eski Başhekimi ve Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala ile sağlık alanındaki çalışmalarıyla tanınan ve geçtiğimiz aylarda Bursa Sağlık Tarihi isimli iki ciltlik bir çalışmaya imza atan tıp doktoru CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil davet edildi.

Rektör Ulcay önce muhalefet partisinden olduğu için Dr. Ceyhun İrgil'in konuşmacı olduğu bir panele salon vermeyeceğini söyledi. CHP'li İrgil konu kendisine iletildiğinde, adının afişte bulunmasına gerek olmadığını belirtti. Ancak Rektör Ulcay bu kez, panelin diğer konuşmacısı olan Prof. Pala'ya karşı çıktı. Prof. Pala'nın da muhalif bir isim olduğunu ve panel için salon vermeyeceğini söyledi. Bunun üzerine çoğunluğu Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan Atatürkçü Düşünce Topluluğu'nun 4 Aralık'ta yapmayı planladığı sağlık tarihini ele alan panel iptal edildi.

Aynı zamanda TBMM Eğitim Komisyonu üyesi olan CHP Milletvekili İrgil, konuyla ilgili "Rektör artık bizi şaşırtmıyor. Ancak bilimden yana olmayan, akademinin gelişmesine ket vuran bu ve benzer rektörlerin dar görüşlü karar ve uygulamaları öğrenciler ve ülkenin geleceği için üzüntü vericidir" dedi.

"ÖMRÜMÜN YARISININ GEÇTİĞİ OKULUM"

Rektör Ulcay'ın panele izin vermemesine ilişkin tepkisini sosyal medya hesabından da dile getiren Ceyhun İrgil, "Ömrümün yarısının geçtiği okulum" diye nitelediği  Uludağ Üniversitesi'nin daha iyi, daha başarılı olmasını istediğini vurgulayarak, "Rektör hoca ile veya herhangi bir hocamız ile de kişisel sorunumuz yok. Ancak nedense başından beri bir önyargı var." dedi.

İrgil'in açıklaması şöyle:

"Uludağ Üniversitesi bizim üniversitemiz. Daha iyi daha başarılı olsun istiyoruz. Hepsi bu... Öğrencisi, asistanı, uzmanı ve öğretim görevlisi olarak ömrümün yarısını geçirdiğim okulumun sadece iyiliğini isteriz... Rektör Hoca ile veya herhangi bir hocamız ile de kişisel sorunumuz yok. Ancak nedense başından beri bir önyargı var. Durum budur..."

"REKTÖR BİRİLERİNE YARANMA ÇABASINDA"

Geçen yıl okul toplulukları dışında dernekler ve partilerin üniversite içinde stant açmasını yasaklamasına rağmen, Bediüzzaman Said Nursi paneli için stant açılmasına izin ve salon veren Rektör Ulcay, geçtiğimiz ekim ayında da İsmailağa Cemaatinden bir hocanın konferansına izin vermişti.

Öğrencisinden akademisyenine herkesin bu etkinliğe karşı çıktığını söyleyen CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, "Rektör birilerine yaranmak istiyor. Bu ülkede bilim adına feyz alınacak bilim insanı bitti de sıra bu hocaefendilere geldi" diye sert tepki göstermişti. YÖK'ün sadece izlemekle yetindiğine yönelik eleştirilerin ardından "hocaefendi paneli" iptal edilmişti.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, geçtiğimiz yıl yine CHP Milletvekilleri Orhan Sarıbal ve Eren Erdem'in konuşmacı olduğu bir panele üniversitede izin vermemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.