SON DAKİKA
Hava Durumu

Rasim Ozan Kütahyalı Beyaz Tv'den kovuldu

Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in sahibi olduğu Beyaz TV'de yayınlanan "Beyaz Futbol" programında, "Kusturmalı Boşnak Saksosu" ifadesi kullanan Rasim Ozan Kütahyalı Beyaz Tv'den kovuldu.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2017 01:09
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2017 01:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Rasim Ozan Kütahyalı Beyaz Tv'den kovuldu

Beyaz Tv'de yayınlanan "Beyaz Futbol" yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı'nın dün akşam yayınlanan programda söylediği  'Kusturmalı Boşnak Saksosu' sözlerine tepki yağdı. Balkan ve Boşnak dernekleri ortak açıklama yaparken, Rasim Ozan Kütahyalı, tepki çeken yorumları sonrasında Beyaz TV'deki yorumculuk görevinden alındı.

Beyaz TV Spor Müdürü Ertem Şener, Derin Futbol programının açılışında Rasim Ozan Kütahyalı hakkında şu açıklamaları yaptı:

Dün akşam kimsenin tasvip etmediği, edemeyeceği bir sorun yaşadık. Tabi bu kimsenin kabullenemeyeceği bir durum oldu. Rasim Ozan Kütahyalı da bir hayli üzüldü.

Lakin bu bizim için kabullenemez bir durum oldu. Boşnak kardeşlerimizin kalbi çok kırıldı. Onlarla etle tırnak gibiyiz.

Bu akşam kanal yönetimimizle aldığımız karar doğrultusunda bugünden itibaren Rasim Ozan Kütahyalı ile yollarımızı ayırma kararı aldık. Rasim Ozan bugünden itibaren bizimle olmayacak. Tüm coğrafyadaki tüm Boşnak kardeşlerimizden özür diliyoruz."

Akşam saatlerinde Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Saffet Sancaklı, Rasim Ozan Kütahyalı'nın Beyaz TV'den kovulduğunu öne sürdü. Sancaklı "Rasim Ozan Kütahyalı denen o şerefsiz an itibari ile Beyaz TV'den kovulmuştur" ifadesini kullandı.

Boşnak derneklerinden açıklama

Balkan ve Boşnak dernekleri yaptıkları ortak açıklamada "Kütahyalı'nın sarf ettiği bu sözler, kelimenin tam anlamıyla, belden aşağı, terbiyesizce, dini ve milli geleneklerimize uymayan sözcükler olmasının yanında, aynı zamanda ırkçı, aşağılayıcı, küçümseyici, tahrik edici, nefret ve hakaret içerikli sözlerdir" ifadeleri kullanıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.