SON DAKİKA
Hava Durumu

Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkarıldı

Daha önce bayramlara kısa bir zaman kala kararı verilen uzun tatil için bu sefer çok önceden karar alındı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı'nı 31 Mayıs akşamından 9 Haziran akşamına kadar 9 güne çıkarılmasına karar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2019 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2019 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkarıldı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından, kamu kurum ve kuruluşlarında tüm çalışanların Ramazan Bayramı dolayısıyla 3 Haziran Pazartesi yarım gün, 7 Haziran Cuma tam gün idari izinli sayılmalarının uygun görüldüğü bildirildi. Böylece bayram tatili 9 güne çıkarılmış oldu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı tarafından bütün kamu kurum ve kuruluşlarına Ramazan Bayramı tatiline ilişkin idari izin yazısı gönderildiği belirtildi. 

Ramazan Bayramı tatilinin 3 Haziran Pazartesi 13.00'te başlayıp, 6 Haziran Perşembe günü sona ereceği hatırlatılan idari izin yazısında, şu ifadelere yer verildi: 

"Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür." 

İdari izin süresince görevli olanlara herhangi bir fazla ödemede bulunulmayacağı ancak kullanılmayan idari izinlerin, idarenin uygun gördüğü zamanlarda kullandırılabileceği kaydedildi.

Seçim tekrarları 2 Haziran'da

Geçmiş yıllarda bayrama kısa süre kala verilen benzer kararların bu sefer bayramdan çok önce alınması dikkat çekti.

Bu arada, YSK'nin seçim takviminde iptal edilen yerlerdeki yenileme seçimlerinin tarihi 2 Haziran olarak belirlenmiş durumda. Buna göre, Artvin Yusufeli, Denizli Honaz ve Kırıkkale Keskin'de yeniden seçim yapılacak.

Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmesi halinde İstanbullular 2 Haziran'da yeniden sandığa gidilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.