SON DAKİKA
Hava Durumu

"Siyasi hayatımda ne aldandım, ne aldattım" dedi ama...

Cumhurbaşkanı Erdoğan saray'da muhtarlara seslenirken Kılıçdaroğlu'na yüklendiği konuşmasında "Siyasi hayatımda ne aldanan ne aldatan oldum" dedi ama daha önce birçok kez "aldatıldığını" söylemişti.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2017 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2017 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
"Siyasi hayatımda ne aldandım, ne aldattım" dedi ama...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Beştepe'deki 37. Muhtarlar Toplantısı'nda dikkat çeken ifadeler kullandı. 15 Temmuz için 'kontrollü darbe girişimi' diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan, "Siyasi hayatımda ne aldanan ne aldatan oldum. Bundan sonra da ne aldanan ne aldatan olacağız. Ama dürüst olun doğru olun. Bu millete yalan konuşma" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Siyasi hayatımda ne aldanan ne aldatan oldum" şeklindeki ifadeleri, daha önce yaptığı konuşmaları akıllarla getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce de birçok kez, hem "aldatılmadığını" ve hem de bu sözünün aksine "aldatıldığını" ifade etmişti.

Erdoğan'ın "aldatılmadım" ve "aldatıldım" dediği konuşmaları şöyle:

2010 yılındaki Şanlıurfa mitinginde, "Şimdi biz bu yolda milletimizle birlikte yürüyoruz. Gönül birliği, kader birliği yaptık. Aldanan olmadık, aldatan da olmadık" dedi.

2011 yılında Amerikan televizyonu PBS'te "Charlie Rose Show" adlı programda "Filistinlilerin de İsrailli sivilleri hedef aldığı ve kanın Filistinlilerin de elinde olup olmadığının" sorulmasına, "Çıksınlar bunu belgelesinler, beni kimse aldatamaz" ifadeleriyle yanıt verdi.

2013 yılında bir eğlence parkının açılışında "AK Parti iktidarı söz verdi mi, sözünü yapar. Ne aldatan olduk ne de aldanan olduk" dedi.

'Aldanmışız' açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk "aldanmışız" açıklaması 2014 Şubat ayında geldi. Gülen Cemaati'nin 17-25 Aralık operasyonları sonrasında, dönemin Başbakanı Erdoğan Memur Sen toplantısında yaptığı konuşmada şu ifadelerle kullandı:

"Biz bu paralel örgütü 12 Eylül'de darbeci paşalara yaptığı yalakalıktan, 28 Şubat'ta sırtımıza sapladığı hançerden, 'beceremediniz artık bırakın' manşetlerinden biliriz. Ama inanın bu kadar büyük bir düşkünlüğün, bu kadar büyük bir ihanetin içinde olmamışlardı. Aldanmışız, gerçekten safmışız."

Erdoğan, 2015 yılında Harp Akademileri Komutanlığı'nda düzenlenen törende TSK'yı hedef alan Ergenekon ve Balyoz kumpas soruşturmalarını işaret etmiş ve şöyle demişti:

"Bu operasyonlarla şahsım başta olmak üzere, tüm ülke yanlış yönlendirildi, aldatıldı."

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ise Cemaat'e daha önce hükümet olarak destek vermelerinden ötürü özeleştiri yapmış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Rabbimden af milletimden özür diliyorum dedim. Çünkü burada hata yapmışız. Olaya biz tabi samimiyetle baktık ama ne yazık ki karşımızdakilerden bunu görmedik."

Erdoğan bu ifadeleri 4 Ağustos 2016'da, Ak Saray'daki Oda ve Borsa Başkanları ile İstişare Toplantısı'nda söylemişti.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Temmuz ayının sonunda A Haber ve ATV ortak yayınındaki konuşmasında ise, "Bunu itiraf etmem lazım. İyi niyetimizin kurbanı olduk bunu da ifade etmem lazım. Bu olay olmamış olsaydı bunların üzerine bu şekilde gidemeyecektik." ifadelerini kullanmıştı.

Yani, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ne ilk kez "aldatılmadım" diyor, ne de ilk kez "aldatıldım" sözünü kullanıyor. (Odatv)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.