SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin: BM İdlib'teki kimyasal silahı araştırsın

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İdlib'teki kimyasal silah saldırısını "provokasyon" olarak nitelendirerek, kapsamlı araştırılması için Birleşmiş Milletlere (BM) çağrıda bulunacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2017 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2017 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Putin: BM İdlib'teki kimyasal silahı araştırsın

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile Rusya'nın başkenti Moskova'daki Kremlin Sarayı'nda görüştü.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Putin, İdlib'teki kimyasal silah saldırısını "provokasyon" olarak nitelendirerek, kapsamlı araştırılması için Birleşmiş Milletlere (BM) çağrıda bulunacaklarını söyledi.

Putin, "Lahey'deki BM kuruluşuna ve uluslararası topluma, kimyasal madde kullanımının araştırılması ve buna bağlı olarak bir karar verilmesi çağrısında bulunacağız." dedi.

"Amerikan iç siyasetinde kullanılmak için makul bir olay"

ABD'nin Suriye'de rejime ait hava üssünü vurmasının 2003'teki Irak'ın işgalini anımsattığını belirten Putin, "Avrupalı ülkelerin Amerikan seçimleri dönemindeki tutumunu biliyorsunuz. Böylelikle ilişkileri düzeltmek için iyi bir platform oluştu. ABD ile olumlu iş birliğine geçilmesi ve Amerikan iç siyasetinde kullanılmak için makul bir olay." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Putin, Şam'ın güneyinde kimyasal madde kullanılarak "suçun rejime yükleneceği" yönünde duyumlar aldıklarını söyledi.

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ise Suriye'de kimyasal silah kullanılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Mattarella, Putin ile görüşmesinden önce Başbakan Dmitriy Medvedev ile bir araya geldi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.