SON DAKİKA
Hava Durumu

Prusa Sanat Altın Karagöz'de sahne aldı

Kurulduğu 2012 yılından bu yana yurt içi ve yurt dışında çok sayıda gösteriye imza atan ve ödül alan Prusa Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü ekibi 32. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nda konuk olarak bir gösteri gerçekleştirdi. İlgiyle izlenen gösteri yoğun alkış aldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2018 00:10
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2018 00:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Prusa Sanat Altın Karagöz'de sahne aldı

Bursa'da kurulduğu 2012 yılından bu yana Anadolu'nun köklü kültürü olan halk oyunlarını yaşatma ve gelecek kuşaklara aktarma konusunda yurt içi ve yurt dışında çok sayıda gösteriye imza atan ve ödül alan Prusa Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü ekipleri son olarak 32. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nda konuk olarak bir gösteri gerçekleştirdi. Prusa Sanat'ın gösterisi izleyenlerin yoğun alkışını aldı.

Prusa Sanat Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde yıl boyu çalışmalarını sürdüren dans tutkunu öğrenciler de bundan kısa süre önce hünerlerini düzenlenen bir etkinlikle sergilediler.

Uğur Mumcu sahnesinde gerçekleştirilen gösteride Prusa Sanat'ın minik ve yıldızlar grubundaki öğrenciler, halk oyunlarından bale ve modern dansa kadar öğrendiklerini ailelerine ve ilgi duyanlara gösterme şansı buldular.

Prusa'nın minikler ve yıldızlar gruplarının gösterileri yoğun ilgi gördü

Gösteride konuşan Prusa Sanat Kulübü Başkanı Ahmet Aydemir, çocukların dans ve sporla uğraşmasının gelişimlerini olumlu etkilediğini söyledi. Aydemir, "Çocuklar burada birlikte yapılan işin sonuçlarını görerek takım çalışmasına, disipline alışıyorlar. Başarının emeksiz olmayacağını görüyorlar" dedi.

Çocuklar gösterilerinin arından ayakta alkışlandılar.

Prusa Sanat'ın yetişkinlerden oluşan ekibi de 57. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında bu yıl 32'ncisi düzenlenen "Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması" üçüncü gününde sahne aldı. Programda Prusa ekibi de gösteri yaptı.

Prusa ve diğer halk oyunları ekiplerinin gösterileri yoğun alkış aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.