SON DAKİKA
Hava Durumu

Proje yarışmasına en fazla başvuru Bursa'dan

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Program Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 49. Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması Bursa Bölge sergisi Uludağ Üniversitesinin ev sahipliğinde başladı. Türkiye genelinde 12 bölgede, 16 bin 181 proje başvurusu, Bursa'da ise bin 345 proje başvurusunun olduğu yarışmada, Van ve Erzurum bölgelerinden sonra en fazla proje başvurusu Bursa'dan.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2018 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2018 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Proje yarışmasına en fazla başvuru Bursa'dan

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde 3 gün devam edecek ve 12 dalda 100 projenin izlenime sunulduğu serginin açılış töreninde konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, öğrencilerin sergileyecekleri tüm projelerin büyük değerler taşıdığını vurguladı.

Ulcay, şunları söyledi:

"Artık kodlama yaşı okul öncesine düştü. Dünün teknolojisiyle bugünün teknolojisini yakalamak mümkün değil. Yarının teknolojileri için ilkokuldaki öğrencilerimizi belli bir şekilde iyi yönlendirmemiz gerekiyor. Okullarda öğrencileri yönlendirirken tüm bilimlerin eşit derecede önemli olduğunun vurgusunu yapmamız gerekiyor. Üniversitelere gelecek veya yarın araştırma yapacak çocuklarımıza bu bilginin kazandırılması açısından yapılan etkinlikten dolayı TÜBİTAK yönetimine ve üniversitemizdeki sorumlulara gerçekten teşekkür ediyorum. Çünkü lise veya üniversite çağında bu seviyeyi yakalamak maalesef mümkün olmuyor. Bizler ilk aşamadan başlamak zorundayız. Dolayısıyla üniversitede eğitim alan çocuklarımızdan başarı bekliyorsak, temelden onlara harçlarını sağlam koymak zorundayız." 

TÜBİTAK Bursa Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Özkan da Türkiye genelinde 16 bin 181 proje başvurusu olduğunu belirterek, en fazla başvurunun Van, Erzurum ve Bursa'dan yapıldığını söyledi. 7 ilin bağlı olduğu Bursa bölgesinden ise en fazla proje başvurusunun Balıkesir'den yapıldığını belirten Özkan, "Türkiye genelinde 12 bölgede, 16 bin 181 proje başvurusu, Bursa'da ise bin 345 proje başvurusu olmuş. Van ve Erzurum bölgelerinden sonra en fazla proje başvurusu Bursa'dan." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.