SON DAKİKA
Hava Durumu

Prof. Dr. Taşçıoğlu Kovid-19'dan hayatını kaybetti

Yeni tip koronavirüs testi pozitif çıkan İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Taşçıoğlu, Türkiye'de koronavirüs vakasına ilk bakan tıpçıydı.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2020 20:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2020 20:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Prof. Dr. Taşçıoğlu Kovid-19'dan hayatını kaybetti

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu (68), koronavirüs testi pozitif çıktıktan sonra hastanede tedavi altına alınmıştı. Koronavirüsün bir hastasından bulaştığı söylenen Taşçıoğlu, hayatını kaybetti.

Vefat haberini Taşçıoğlu'nun oğlu Onur Taşçıoğlu sosyal medya hesabından duyurdu. Onur Taşçıoğlu, paylaşımında "Canım babam Prof. Dr. Cemil Taşçıoglu'nu kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı. 

"Hocamız bütün tıp camiasının hayranlıkla izlediği bir isim"

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Taşcıoğlu'nun 16 Mart'tan bu yana fakülte hastanesinde koronavirüs tanısıyla tedavi edildiğini aktardı.

Tükek, "Hocamız bütün tıp camiasının hayranlıkla izlediği bir isim. Kendisini öğrencilerine ve hastalarına adamaya devam etti. Asistanından öğrencisine kadar herkesin sevdiği bir ulu çınar. Maalesef bir hastadan kapmış olduğu koronavirüs nedeniyle 15 günlük yoğun bakım mücadelesi sonlandı. Bu süreçte inanılmaz bir çaba gösterildi." diye konuştu.

Prof. Dr. Tükek, Taşcıoğlu'nun tedavisinin çok sayıda uzman hekimin olduğu bir kurul tarafından sürdürüldüğünü ancak tüm müdahalelere rağmen kaybedildiğini sözlerine ekledi.

Gazeteci Vedat Yenerer ise, sosyal medya hesabından, Çapa'nın Prof. Dr. Fevzi Aksoy'dan sonra Dahiliye Hocası Prof. Cemil Taşçıoğlu'nu koronadan kaybettiğini paylaştı. Yenerer, "Emekli hocalarımızdan Prof. Dr. Murat Dilmener de korona nedeniyle an itibarıyla makinaya bağlı olarak ölümle pençeleşiyor." ifadelerini kullandı.

Bu arada, yine Çapa Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu'nun şikayetleri sonucu yapılan testinde Covid-19 sonucunun pozitif çıktığı ve Çapa Tıp Fakültesi'nde kendi ekibinin de ilgisi ve destegiyle, tedavisine devam edildiği, durumunun stabil olduğu belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.