SON DAKİKA
Hava Durumu

'PKK ile mücadelede İran'ın işbirliğini önemsiyoruz'

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'nin son 40 yıldır baş ağrısı olan PKK terör örgütüyle daha etkin bir mücadele gerçekleştirilmesi konusunda İran'ın yakın iş birliğini önemsiyoruz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'PKK ile mücadelede İran'ın işbirliğini önemsiyoruz'

Başbakan Binali Yıldırım ile İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri Çankaya Köşkü'nde ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin son 40 yıldır baş ağrısı olan PKK terör örgütüyle daha etkin bir mücadele gerçekleştirilmesi konusunda İran'ın yakın iş birliğini önemsiyoruz ve bu konuda artan işbirliğimizden de memnuniyet duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kuzey Irak konusunda gereken adımların atılmasında fayda var"

Başbakan Yıldırım, Irak'ın kuzeyindeki gelişmelere ilişkin, şunları kaydetti:

"Burada yapılmaya çalışılanın ne yazık ki bölgede yaşayan Kürt, Arap, Türkmen, Ezidi, Asuri, birçok etnik grubun daha iyi bir gelecek beklentisi değil, bölgedeki yöneticilerin kişisel hırsları ve istikbal arayışlarının bir sonucu olduğu net olarak ortaya çıkmıştır. Bu şartlar altında bu maceraya sebep olanların bölgede artık var olmaları ve yönetici olarak hayatlarını sürdürmeleri zor gözükmektedir. Daha fazla bölge insanına eziyet edilmemesi konusunda gereken adımların da atılmasında fayda vardır."

Yıldırım, "Bölgenin geleceğiyle ilgili hassasiyetimiz, İran'ın da Türkiye'nin de aynıdır ve bu konuda iş birliğimiz kapsamlı şekilde devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.