SON DAKİKA
Hava Durumu

Pet şişeler engellilere akülü sandalye olacak

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Yalı Mahallesi'nde kurulan Perşembe Pazarı'nda Mudanyalılara bez çanta dağıttı. 5 plastik pet şişe getiren Mudanyalılara bez alışveriş çantası hediye eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, toplanan pet şişelerle de engellilere akülü sandalye alınacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2019 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2019 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Pet şişeler engellilere akülü sandalye olacak

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Yalı Mahallesi'nde kurulan Perşembe Pazarı'nda 5 plastik pet şişe getiren Mudanyalılara bez alışveriş çantası dağıttı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında ücretli poşet uygulamasının 1 Ocak'tan itibaren başlamasının ardından Başkan Türkyılmaz, pazar yerinde esnafa ve alışveriş yapan vatandaşlara bez çanta dağıttı.

Hayri Türkyılmaz, pazar girişinde kurulan stantta Mudanyalılara projeyle ilgili bilgi verdi, ardından da pazarı gezerek esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Doğal ve ekolojik dengeyi bozmayacak şekilde atıkların geri kazanılması çalışmaları kapsamında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne 5 plastik pet şişe getiren Mudanyalılara bez alışveriş çantası hediye edileceğini kaydeden Türkyılmaz, toplanan pet şişelerle de engellilere akülü sandalye alınacağını belirtti. Türkyılmaz, "Hem doğamızı ve Mudanya'mızı temiz tutacağız, hem de engelli kardeşlerimize araba almış olacağız. Amacımız Mudanya'yı temiz tutmak, çocuklarımıza sağlıklı bir çevre bırakmak. Gelecek için geri dönüşüm çalışmamız, Mudanya'mıza hayırlı olsun" dedi.

Türkyılmaz'a Mudanya Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan da destek verirken, Mudanyalılar bez çanta projesine yoğun ilgi gösterdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.