SON DAKİKA
Hava Durumu

Perinçek'ten Kılıçdaroğlu'na ağır sözler

15 milletvekilinin CHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye geçmesine Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'den tepki geldi. CHP Genel Başkanı'na hakarete varan ifadeler kullanarak, "Muhalefetin başı da pisliğin içinden çıkmıyor." diyen Perinçek, "Bu 15 milletvekili hangi mükafatlarla partilerini terkediyorlar. Bu sistem çürümüştür, iktidar darbeci, muhalefet hileci ve hurdacıdır." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2018 23:05
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2018 23:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Perinçek'ten Kılıçdaroğlu'na ağır sözler

Ulusal Kanal Ana Haber bültenine canlı bağlanan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP'den İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekiliyle ilgili sert açıklamalarda bulundu. "Soruyorum bu 15 milletvekili hangi mükafatlarla partilerini terkediyorlar" diyen Perinçek, "Bu sistem çürümüştür, iktidar darbeci, muhalefet hileci ve hurdacıdır" ifadelerini kullandı.

Perinçek'in açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

"AKP ve MHP bu hile hurda işini başlattılar, kalktılar Meclis'e bir baskın seçim dayattılar, paldır küldür bir seçimle bir darbe dayattılar. Meclis orada kendi yetkilerine sahip çıkmadı, muhalefet de buna dahil... Vatan Partisi dışında bir muhalefet kalmadı.

CHP kalkıp Meclis'te, 'Siz hangi yetkiye sahipsiniz meclise bir seçimde dayatıyorsunuz? Bu bir darbedir.' diye bir karşı koymada bulunmadı. Hatta CHP'de bu paldır küldür seçime oy verdi. Ve şimdi gelinen noktada, AKP'nin çeşitli ayak oyunlarına muhalefet de siyasi ahlaksızlıkla, muhalefet derken de tabii ki Vatan Partisi dışındaki muhalefeti kastediyorum, CHP ve İYİ Parti siyasi ahlakı yerlere atan çiğneyen bir tavırla karşılık verdiler.

Şimdi soruyorum: Bu 15 milletvekili hangi mükafatlar, hangi ödüllerle, hangi menfaatle partilerini böyle paldır küldür terk ediyorlar...Bu ayıp değil mi? Herhangi bir vatandaşa sorsak, böyle siyasi ahlak dışındaki ayak oyunlarında, hangi yurttaşımız partisini terk eder de genel başkanın parmağına bakarak başka bir partiye gider?

Bunu da söyledik... Dedik ki, bu erken seçim ön seçimi ortadan kaldırıyor. Milletvekillerini parti mafyalarının, lider mafyalarının piyonu kölesi haline getirdi. Bu erken seçim zorlaması hakikaten şimdi görüyoruz ki, biri karar veriyor, mesela yukarıdan Kılıçdaroğlu mafyası 15 milletvekiline görev veriyorlar, bunlar kendi siyasi ideolojik görüşlerini terk edip bambaşka bir partiye bir saniyede geçiyorlar.

Bunun neresinde siyaset var? Neresinde demokrasi var? Neresinde ahlak var? Yani bu şekilde AKP ile mücadele edelim derken ahlakın yere atılması, bunlarla Türkiye'de demokrasi hukuk düzeni sağlanabilir mi? Hukuk devleti, hukuk devleti diyenler, bir kere ahlakı yere atıyorlar ve çiğniyorlar.

O bakımdan bu sistem çürümüştür. Hemen 23 Nisan'ın arefesinde de bunları yaşamamış çok ilginç. 23 Nisan devrimci bir çözümdü. İktidar darbeci, muhalefet hileci ve hurdacı. O zaman çözüm 23 Nisan'da oluyor. 23 Nisan'ın devrimci tutumlarıyla iktidar ve muhalefeti ile çürümüş olan sistemden vazgeçerek Türkiye kendi gündemine gelecek.,

Bu sistem çürümüştür. Bu tablodan bunu görüyoruz. Çürümüş, çökmüş sistem ile karşı karşıyayız. Çürüyen ve çöken sadece Erdoğan ve Bahçeli'nin temsil ettiği AKP ve MHP değil, aynı zamanda CHP de çürümenin içinde, İYİ partide o çürümeye dahil...

Sistemin bütün bu üç partisi çürümüş durumda... Çünkü çözümsüzler. Hiçbir çözümleri yok... Bu partilerle Türkiye'nin bir çözüm üretmesi imkansız. Kesinlikle çözüm üretemezler çünkü hepsinin programları meydanda. Hepsi Amerikan füzeleri geldiğinde alkışlıyor, hepsinin bir türlü Türkiye'nin bölünmesi karşısında bir boyun eğiklikleri var.Hepsi Avrasya ya karşı, Esad'a karşılar, komşularımıza karşılar.

Bir tarihte hatırlayacaksınız, Ecevit'in döneminde 1977-78 yılında bazı milletvekilleri transfer yapılmıştı ve onlara bakanlıklar verilmişti... Sonunda ne oldu? O süreç Türkiye'yi 12 Eylül darbesine götürdü. Çünkü siyasetteki bu çürüme sonunda darbecilere olanak sağladı.

Şimdi de buna benzer bir şey yapılıyor... Şimdi bunu alkışlamak, buna olumlu görmek, bunu Tayyip Erdoğan'a karşı bir çözüm olarak göstermek felakettir. Çünkü bunların hiçbirinin Türkiye'yi Tayyip Erdoğan'dan kurtaracak bir özellikleri yok, tam tersine Tayyip Erdoğan'a çok büyük bir fırsat vermiş oldular. Peki bu 15 milletvekili ne olacak? Onlara ne vaat edildi? Bunlar seçimlere girecek mi? Bunlar CHP listesinden mi girecek, yoksa İYİ Parti listesinden mi girecek? Bu milleti aldatmanın, hukuku aldatmanın anlamı nedir?

Hukuk aldatılır mı? Hukuka hile yapılır mı? Onun için ben bu gayretleri, çabaları beyhude görüyorum ve buralardan Türkiye'ye hiç bir çıkış yolu bulunamaz. Vatan Partisi Türkiye'nin önündeki biricik çözümdür. Çünkü Türkiye'nin gerçek gündemi ile ilgilenmektedir. Vatan bütünlüğü ile üretim ekonomisi ile komşularla işbirliğiyle, aydınlık, laiklik ve Avrasya'daki konumumuzla ilgilidir Vatan Partisi... Bunu konuşmaktadır ve siyasi çürümenin, ahlaksızlığın hem Devlet Bahçeli ve Tayyip Erdoğan'dan gelen darbenin karşısındayız... Hem de bu İYİ Parti ve CHP'nin siyasi ahlakı yere atan ve çiğneyen tutumlarını kesinlikle onaylamıyoruz. Bunların Türkiye'ye bir fayda getirmediği gibi bu partileri de felakete götürdüğünü ve bütün bu hilelerin altında kalacaklarını da çok açık bir şekilde görüyoruz.

Şimdi bu süreçlerde de hükümet, Vatan Partisi'ni devre dışı bırakmak, Cumhurbaşkanlığı seçimine girmesini engellemek, ve Vatan Partisi dışında bu tip kombinezonlarla çürüyen, çöken sistemin içinde çırpınmak... Bunların hiçbirinin kimseye yar olmayacağını önümüzdeki dönemde göreceğiz...

Bu süreçten Vatan Partisi'nin milli bir hükümetle çıkacağını göreceğiz. Bu önümüzdeki süreçte, bu 1 ay olur 1 sene olur ama iki yıl içinde, Türkiye bir milletin hükümetiyle, Vatan Partisi'nin merkezinde olduğu bir hükümetle çıkacaktır. Sistem çökmüştür, Türkiye devrimci çözümlere gidiyor, olağanüstü çözümlere gidiyor, hilelerle, ayak oyunlarıyla, numaralarla hiçbir zaman tarih yönlendirilemez...

Bakın tarihi okuyalım, hile çok yapılmıştır. Çok hile hurdaya başvurulmuştur. Darbeler yapılmıştır. Ama bunlar tarih karşısındaki çaresizliklerdir. Büyük tarihi çözümler bu yöntemlerle başarılamaz, ama Vatan Partisi bu çamurun, bu pisliğin, bu çürümenin dışında durmaya ve bununla mücadeleye kararlıdır. Çünkü Türkiye'nin çözümü bu hile ve hurda sisteminin dışından çıkacaktır. Çözüm, çöken ve çürüyen sistemin içinden çıkmayacaktır. Onun için AKP'si de ve MHP'si de CHP'si de İYİ Parti'si de, dördü de sistemin partileridir.

Sistemin çürümesini paylaşmaktadırlar. Bunlar Türkiye'nin önünden temizlenecektir. Türkiye bunlardan kurtulacaktır. Nasıl Türkiye 1920 öncesi İstanbul merkezli, Saray merkezli siyasetten kurtulduysa, yine Türkiye, AKP, MHP, CHP ve İYİ Parti çürük zihniyetinden, iktidarın menfaatler döngüsünden kurtulacaktır. O bakımdan kendimize de güveniyoruz.

AKP'li Bozdağ bir siyasi ahlaksızlık yapıldığını söylediyse çok doğru söylemiş... Vatan Partisi'nin özelliği bu, doğruları söyler... FETÖ'nün üzerine gidildiğinde hemen FETÖ'nün elinden tutuyorlar, AKP PKK'nın üzerine gittiği zaman hemen PKK'nın elini tutuyorlar... AKP Amerika'ya kafa tuttuğu zaman hemen Amerika'nın yanına geçiyorlar... Vatan Partisi'nde böyle şeyler yok, çürüme varsa ahlaksızlık varsa vardır... Bunu Bozdağ söylese de söylemese de ahlaksızlık var... Onun için bu saplantılardan milletimizi, herkesi kurtarmamız lazım yani AKP ne derse tersini yapmak Amerika'nın yanına düşmek demektir, FETÖ'nün yanına düşmek demektir... Ben ille de Tayyip Erdoğan'ın tersi olacağım diyen muhalefetin başındaki en büyük beladır... Bu nedenle muhalefetin başı da pisliğin içinden çıkmıyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.