SON DAKİKA
Hava Durumu

Perde çocuk ve gençler için açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği (ASSITEJ) Türkiye Merkezinin sanatsal desteğiyle düzenlenen "23. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali" başladı. "Ben Sinbad" oyunuyla başlayan festival 28 Ekim'e kadar devam edecek.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2018 22:14
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2018 22:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Perde çocuk ve gençler için açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği (ASSITEJ) Türkiye Merkezinin sanatsal desteğiyle düzenlenen "23. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali" başladı. 

Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen festivalin açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mihrimah Kocabıyık, festivalin Bursa'nın kültür harmanında artık bir gelenek haline geldiğini söyledi.

Festival kapsamında dünyanın farklı ülkelerinden gelen konukları Bursa'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Kocabıyık, "Tüm oyunlar ve atölye çalışmalarının ücretsiz izlenime sunulduğu festivalimiz 56 gösteri, 14 atölye ve 3 imza günüyle Bursa'nın 17 ilçesinde ve 26 farklı sahnede gerçekleştirilecek. Festival, Türkiye'nin tiyatro tarihinin öncü kentleri arasında yer alan, Karagöz ve Hacivat efsanesiyle gölge oyunu geleneğinin merkezi olan şehrimize değer katıyor. İnanıyorum ki böyle özel bir organizasyon gençlerimize ve çocuklarımıza ilham olacak, onların ufkunu genişletecektir." diye konuştu.

BKSTV Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik de çocukların hayal dünyasını bilgisayar ekranlarından tiyatro sahnelerine, farklı dünyalara ve farklı kültürlere taşımanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Tiyatronun çocukların ve gençlerin yaşamlarını zenginleştirdiğini hatırlatan Yılbirlik, "Tiyatro, arkadaşlık ilişkilerinde dayanışma ve paylaşmayı öğretiyor. Bizler de Kültür Sanat Turizm Vakfı olarak her yaştan çocuk ve gence ulaşmak amacıyla 17 ilçede köylere kadar gidip tiyatroyu herkesle buluşturuyoruz. Sanatın girmediği bir ev bırakmadan bir festival geçirmeyi diliyorum." dedi. 

ASSITEJ Türkiye Merkezi Genel Sekreteri Bilge Serdar da amaçlarının nitelikli sanatı çocuk ve gençlerle buluşturmak olduğunu belirterek, 23 yıldır devam eden bu etkinliğe katkı verenlere teşekkür etti.

Geçen yıl ilk kez sunulan "Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Hizmet ve Emek Ödülü", bu yıl çocuk tiyatrosuna katkılarından dolayı tiyatro bilimci, yazar, eleştirmen ve yönetmen Prof. Dr. Özdemir Nutku'ya verildi. Nutku, ödülünü Yılbirlik'in elinden aldı. 

Çocukların yoğun ilgi gösterdiği ve 28 Ekim'e kadar sürecek festivalde, açılış konuşmalarının ardından "Ben Sinbad" adlı oyun sahnelendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.