SON DAKİKA
Hava Durumu

Pedallar 'Cumhuriyet Kupası' için yarıştı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bisiklet İl Temsilciliği tarafından ilk kez düzenlenen "Cumhuriyet Kupası Halk Bisiklet Yarışları"nda yaklaşık 200 sporcu dereceye girebilmek için pedal bastı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2018 20:05
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2018 20:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Pedallar 'Cumhuriyet Kupası' için yarıştı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğünün koordinasyonunda yapılan etkinlik, 13 yaş üstündeki sporculara açık olarak Yunuseli Havaalanı'nda düzenlendi.

Halk, lisanslı ve engelli dalları ve yıldız, genç, elit ve master kategorilerinde gerçekleştirilen yarışlara yaklaşık 200 sporcu katıldı. Yarışların ardından düzenlenen törende dereceye girenlere ödülleri verildi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Bayhan, ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışmaya katılanlara teşekkür ederek, "Yaklaşık 200 sporcumuz burada ter döktü. Dereceye giren ya da giremeyen herkesi kutluyorum." dedi. 

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Süleyman Şahin de organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Bisiklet sporunun her kesimden insanı ilgilendiren önemli bir uğraşı olduğunu vurgulayan Şahin, "Toplumda bisiklet kültürünün yaygınlaşmasının büyük önem arz ettiği böyle bir dönemde bu tür yarışların yapılması, kentimiz adına büyük değer oldu." ifadesini kullandı. 

Bisiklet İl Temsilcisi Nuri Tutan ise yarışlarda mücadele eden tüm sporcuları kutlayarak, "Yunuseli Havaalanı ilk kez böyle bir mücadeleye ev sahipliği yaptı. Sonraki yıllarda benzer faaliyetlerin geliştirilerek uygulanacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından yarışlarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Sporculara madalyalarını Bayhan, Şahin ve Tutan takdim etti.

Dereceye girenler

Halk dalında erkekler yıldız B kategorisinde Atamer Özsoy, erkekler yıldız A kategorisinde Ufuk Ulaş Tokat, erkekler genç kategorisinde Emre Öztürk, erkekler elit kategorisinde Berkay Savaşçı, erkekler master kategorisinde Ahmet Gümüş, kadınlar yıldız A kategorisinde Elif Nur Atkı, kadınlar yıldız B kategorisinde Rabia Aliosman, kadınlar genç kategorisinde Zeynep Pirinççi ve  kadınlar master kategorisinde ise Ayzis Işık birinci oldu. 

Lisanslı dalında ise yıldız B kategorisinde Mustafa Melih Yıldız, yıldız A kategorisinde Emre Razı, genç kategorisinde Muhammet Erkan, elit kategorisinde Furkan Dilek ve master kategorisinde Ahmet Bayram birinciliği elde etti.

Engelli kategorisinde de Sezer Yavuz birinci oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.