SON DAKİKA
Hava Durumu

PAYKAD 3'ncü yılını çoşkuyla kutladı

22 Aralık 2014 yılında kurulan Hayata Değer Katan Kadınlar Derneği (PAYKAD), 3'ncü yılını Çağdaş Gazeteciler Derneği Lokali'nde kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2017 22:40
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2017 22:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
PAYKAD 3'ncü yılını çoşkuyla kutladı

22 Aralık 2014 yılında kurulan Hayata Değer Katan Kadınlar Derneği (PAYKAD), 3'ncü yılını kutluyor. 

Çağdaş Gazeteciler Derneği Lokali'ndeki kutlama, PAYKAD üyeleri ve gönüllüleri, Gazi Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Arıl Cansel, Uludağ Üniversitesi'nden Doç. Dr. Kurtuluş Kaymaz ve BUTTİM Başkanı Ali Tiryaki'nin katılımıyla gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan PAYKAD Yönetim Kurulu Başkanı Pervin Karaçam, derneğe yeni katılan üyeleri tebrik etti. Erkek üyelere mor renk kravat, kadın üyelere ise fularlar hediye edildi.

Kısa süreçte birçok projeye imza atan ve farklı projelerde de yer alan PAYKAD, her geçen gün katılan gönüllü üyeleri ile büyümektedir.

PAYKAD çalışmaları

2009 yılında 8 güzel dostun bir masada buluşması sonucunda temelleri atılan 2014 yılında toplumsal yardımlaşma bilincini geliştirmek ve yardımseverleri bir kurum altında toplamak amacıyla oluşan dernek yapılaşması 22 Aralık 2014'te PAYKAD olarak resmi kimlik kazandı.

Köy okulları projesiyle dikkat çeken PAYKAD, Büyükorhan'ın çeşitli dağ köylerindeki okullara kendi çabalarıyla çocuklara kıyafet, ayakkabı, okula bilgisayar götürdüler. Okulların ihtiyaç duyduğu çeşitli eşyaları da temin ettiler.

PAYKAD, 16 Mayıs'ta düzenlenen Geleneksel Köy Okulu Uçurtma Şenliği'nin 3. yılını Büyükorhan'daki Kınık İlk ve Ortaokulu'nun 200 öğrencisiyle birlikte geçirdi.

PAYKAD, 2016 yılında BEBKA desteğiyle Etkili Sunum ve İletişim Teknikleri Eğitimi gerçekleştirdi. Dört hafta süren eğitime katılan kursiyerlere Gazi Üniversitesi'nden eğitimci  Yrd. Doç. Dr. Arıl Cansel tarafından sertifikalar verildi.

2017 Aralık ayı içinde 'Proje Çekmece'nin projesine de katkı sağlayan PAYKAD, Bursa'da Mudanya Ortaokulu ve Kahramanmaraş'ta Göksun ilçesi Bozhöyük Okulu öğrencilerinin giyim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yardımda bulundu.

Bursa'da hibe almaya hak kazanan 6 projeden biri olan "Sağlıklı Yaşamın Koçları Kadınlar" projesi ile dernek, Bursa'daki kadınların sağlıklı beslenmeye ilişkin bilinç düzeylerinin arttırılmasında katkı sağlamaya devam ediyor. "Hayata Değer Kat" sloganı ile yola çıkan PAYKAD, bu proje ile Dereköy ve Mirzaoba'daki kadınlarla pratik eğitim amaçlı bir araya gelecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.