SON DAKİKA
Hava Durumu

Patronlara çok konuşulacak sözler

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bazı iş adamlarının ve şirketlerin varlıklarını yurt dışına kaçırdıkları yönünde iddialar üretenler olduğunu söyleyerek, "Böyle bir şey varsa makul izahı olamaz. Para kaçırmak için böyle bir yola tevessül ediyorsa kimse kusura bakmasın onu da affetmeyiz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2018 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2018 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Patronlara çok konuşulacak sözler

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'da gerçekleştirilen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel Kurulu'na katıldı. Burada konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"2023 hedeflerimize ulaşmak için Türkiye'nin mevcut büyüklüğünü yaklaşık 2 kat daha artırmamız gerekiyor. Türkiye'nin bu hedefine ulaşabilmesi için aşması gereken teknik ve psikolojik bir takım engeller var. İş adamlarının varlıklarını yurt dışına çıkardığı tezviratları yapılıyor. Böyle bir şey varsa makul izahı olamaz.

'Affetmeyiz'

Her kim işini, ticaretini, yatırımlarını büyütmek, geliştirmek, yaygınlaştırmak için değil de para kaçırmak için böyle bir yola tevessül ediyorsa kimse kusura bakmasın onu da affetmeyiz. Sadece bizim değil, 81 milyon vatandaşımızın eli, böylesi bir yola tevessül edenlerin hem bu dünyada hem de öteki dünyada yakasında olacaktır. Bu ülkenin ve bu milletin imkanlarıyla büyüyüp gelişen herkese yakışan, kazancını da aynı yolda kullanmaktır. Bir kez daha söylüyorum. Bu sözlerim yurt dışında yatırım yapanlara değil, yurt dışına varlık kaçıranlar varsa onlaradır. İş adamı parasını yastık altına koyuyorsa sorumluluklarının farkında olup olmadığını düşünmesi lazım. Hele hele parasını alıp yurt dışına gidene diyecek sözümüz yok."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.