SON DAKİKA
Hava Durumu

Pala'ya uluslararası sağlık örgütlerinden destek

Türk Tabipleri Birliği, pandemi sürecinde yaptığı açıklamalar nedeniyle Bursa Valiliği'nin talebiyle Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü tarafından hakkında soruşturma başlatılan Prof. Dr. Kayıhan Pala'ya uluslararası sağlık örgütlerinden destek geldiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2020 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2020 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Pala'ya uluslararası sağlık örgütlerinden destek

Uluslararası Avrupa Sağlık Politikaları Birliği (International Association of Health Policy in Europe - IAHPE), Türk Tabipleri Birliği (TTB) COVID-19 İzleme Grubu üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala hakkında pandemi sürecinde yaptığı açıklamalar nedeniyle soruşturma başlatılmasına tepki gösterdi. Pala hakkındaki her tür işlemin bir an önce durdurulması talebiyle açıklama yapan IAHPE, uluslararası sağlık ve bilim camiasını da Prof. Dr. Kayıhan Pala ile ve sorumluluk sergilediği için baskı altına alınan kişilerle dayanışmaya çağırdı.

IAHPE'nin çağrısının ardından, Fransız "Sağlığımız Tehlikede" Kolektifi'nden Prof. Dr. Kayıhan Pala'ya destek açıklaması geldi.

IAHPE'nin açıklamasında kemer sıkma politikalarının, ticarileştirmenin ve özelleştirmelerin damga vurduğu bir on yılın ardından güçsüz duruma düşen halk sağlığı sistemlerinin pandemi sürecinde pek çok açıdan yetersiz kaldığına dikkat çekilerek, bu başarısızlıklara ek olarak hükümetlerin halk sağlığı alanındaki yetkili kuruluşlara yönelik baskılarının da arttığı vurgulandı. Açıklamada, akademik özgürlük, saydamlık ve hesap verebilirliğin her zaman ve her durumda, ama özellikle pandemi sırasında güvence altına alınması gerektiği kaydedildi.

Fransız Kolektifi "Sağlığımız Tehlikede" de, IAHPE'nin dayanışma çağrısının ardından yaptığı açıklamada, "Kolektifimiz, bir Halk Sağlığı hekimi olarak sahip olduğu etik anlayış doğrultusunda görüşünü dile getirdiği için kendisini savunmak durumunda bırakılan Prof. Dr. Pala'nın yanındadır. "Sağlığımız Tehlikede" kolektifi, Dr. Pala'ya yönelik işlemlere son verilmesini talep eden IAHPE açıklamasının yanındadır" ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.