SON DAKİKA
Hava Durumu

Özkan Rona'ya saldırı haberlerine erişim engeli

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona'nın darp edildiği saldırıya ilişkin haberlere erişim engeli getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2019 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2019 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Özkan Rona'ya saldırı haberlerine erişim engeli

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona'nın uğradığı tekme yumruklu saldırıya ilişkin haberlere Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın başvurusu üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı ile erişim engeli getirildi. Erişim engeli aralarında Bursaport'un da bulunduğu 11 haber sitesini kapsıyor.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın avukatı tarafından yapılan erişim engeli başvurusunda Özkan Rona'nın darp edilmesi olayının Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı mensubu kişiler tarafından yapılmış gibi çarpıtılarak kamuoyu önünde vakfın kişilik haklarının ihlal edildiği ileri sürüldü.

Bu talep üzerine 1. Sulh Ceza Hakimliği verdiği kararda, "İçeriklerde talep edenin itibarı ve saygınlığının zedelenmesine neden olacak paylaşımların olduğu anlaşılmakla, 5651 Sayılı Kanunun 9/3-4 maddesinde belirtilen şartlar oluştuğundan talebin kabulüne karar vermek gerekmiş ve aşağıdaki şekilde hüküm kurulmuştur." ifadelerine yer verildi.

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, 25 Ekim'de sendikanın Fomara'daki binasından çıkışında aracına bindiği sırada kendilerini "ülkücü" olarak tanımlayan 3 kişinin tekmeli yumruklu saldırısına uğramıştı. Rona kendisini araçtan çıkarmaya çalışanlara karşı koyarak kendini savunmuş, çevredekilerin tepkisi ile kaçan saldırganlardan biri o sırada orada bulunan sivil polisler tarafından yakalanmıştı.

Saldırı sonrası hastaneye giderek darp edildiğine ilişkin rapor alan Rona, olayın takipçisi olacağını belirterek saldırganlardan şikayetçi olmuştu. Polislerin yakaladığı saldırı zanlısı da hastaneden darp edildiğine ilişkin rapor alarak Özkan Rona'dan şikayetçi olmuştu.

Emniyet güçlerinin çevredeki kamera kayıtlarını inceleyerek diğer iki saldırganı arama çalışmaları devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.