SON DAKİKA
Hava Durumu

Özdilek'ten AVM'deki mühürle ilgili açıklama

Mudanya Belediyesi'nin Myrleia Antik Kenti üzerinde kurulu AVM'nin oyun eğlence alanlarını ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlemesine ilişkin olarak Özdilek Holding'den açıklama yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2020 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2020 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Özdilek'ten AVM'deki mühürle ilgili açıklama

Myrleia Antik Kenti üzerine Tesco Kipa tarafından inşa edilen ve daha sonra binayı satın alan Özdilek tarafından imar barışından yararlanılarak açılan AVM'de bulunan oyun ve eğlence merkezi, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Mudanya Belediyesi'nce mühürlenmesi ile ilgili olarak Özdilek Holding'den açıklama yapıldı.

Özdilek Mudanya AVM'nin, İmar Barışı kapsamında alınan Yapı Kayıt Belgesi ile 13 Eylül 2018 tarihinde AVM'nin tamamını kapsayan işyeri açma ve çalışma ruhsatıyla 15 Ekim 2018 tarihinde faaliyete geçtiği ifade edilen açıklama şöyle:

"Game Factory Oyun Eğlence Alanı ve kafeterya bölümleri, 17 aydır hizmet vermektedir. Gerek 23.10.2012 tarihli inşaat ruhsatında gerekse 06.07.2018 tarihli yapı kayıt belgesi müracaatlarında bağımsız bölümler net şekilde ifade edilmesine ve iş yeri açma ve çalışma ruhsatı aşamasında belediye tarafından gerekli kontroller yapılarak AVM'nin tamamına ruhsat verilmiş olmasına rağmen; ayrıca belirtilmediği gerekçe gösterilerek oyun alanı, Mudanya Belediyesi tarafından haksız şekilde mühürlenmiş ve faaliyetleri engellenmiştir.

İşletmemizin tüm alanlarının yasalara uygunluğu yönündeki 19.07.2019 tarihli İdare Mahkemesi kararı, 19.12.2019 tarihinde Danıştay tarafından da temyiz aşamasında onaylanmıştır.

AVM'nin tamamını kapsayan yapı kayıt belgesi,bişyeri açma ve çalışma ruhsatı mevcut olmasına rağmen, 21.02.2020 tarihinde yukarıda belirtilen nedene dayanılarak sadece
1 günlük düzeltme süresi verilmek suretiyle haksız şekilde, açılıştan 17 ay sonra Game Factory Oyun Eğlence Alanı mühürlenerek faaliyeti engellenmiştir.

Şirketimiz bugüne kadar yasalara uygun ve iyiniyetli tacir olarak faaliyetlerini gerçekleştirmiştir ve gerçekleştirmeye de devam edecektir. Şirketimiz 12 ilde ve 25 noktada faaliyetlerini yasalara uygun şekilde sürdürmektedir.

Kurumumuzca, Mudanya Belediyesi'nin bu hukuksuz ve haksız eylemine karşı gerekli yasal işlemler başlatılacak olup, hakkın ve hukukun tescil edileceğine olan inancımız tamdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.