SON DAKİKA
Hava Durumu

Oy verme işlemi başladı; Liderler sandıkta

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Türkiye genelinde oy verme işlemi başladı. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Meral Akşener ve Selahattin Demirtaş oylarını kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2018 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2018 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Oy verme işlemi başladı; Liderler sandıkta

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Türkiye genelinde oy verme işlemi başladı.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu merkezdeki Saffet Çam Ortaokulunda kullandı.

İnce, oyunu kullanmak üzere saat 10.30'da eşi Ülkü, oğlu Salih Arda ve gelini İdil Göknil Işıklar İnce ile Saffet Çam Ortaokuluna geldi.

Okula gelişinde vatandaşlar tarafından karşılanan İnce, "Hayırlı olsun" diyerek oyunu ile 1118 numaralı sandıkta kullandı.

İnce, oyunu kullandıktan sonra okulun bahçesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Hepinize çok teşekkür ederim. Şimdi buradan Ankara'ya gidiyorum, YSK'nin önüne. Siz burada sandıkların başında durun. Ben YSK'nin başında duracağım. Allah'ın izniyle bu iş olacak. Cumhuriyet'in kuruluşunda da Yalova, Atatürk'ün karargahıydı. 1929'dan 1 Şubat 1938'e kadar burası karargahtı. İşte bak, karargah olmaya başladı da." dedi.

Akşener İstanbul'da oyunu kullandı

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi için, İstanbul Beylerbeyi Sabancı İlköğretim Okulu 2119 nolu sandıkta oyunu kullandı.

Meral Akşener, yaptığı açıklamada, "Çok farklı seçime gittik, gidiyoruz. Hem partili cumhurbaşkanını hem milletvekili seçiyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin. Demokrasilerde herşey tartışılabilir ama bir tek hür idaredeyle seçmenin verdiği yaptığı tercihin sandık sonuçlarına itiraz edemezsiniz. En önemli kelime de hür iradedir. Bu seçimlerin hem hayırlı olmasını hem gerçekten seçmenin hür iradesini yansıtmasını diliyorum. Bu iradenin yansıması için elimizden geleni yapacağız. Allah hiçbirinizi utandırmasın." dedi.

Demirtaş: Oyumuzu, cezaevinde kullandık

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ve HDP Milletvekili Abdullah Zeydan oylarını kullandı.

Demirtaş, Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu:

"Biz de oyumuzu, cezaevinde kullandık. Herkesin sandığa giderek ülkenin geleceği için, tercihini demokrasiden yana kullanmasını diliyorum. Oy verme işleminin sakin ve huzurlu bir ortamda tamamlanmasını umuyorum. Sonuçların çok güzel olacağına inanıyorum. Hepimize hayırlı olsun." 

Bahçeli, Ankara'da oyunu kullandı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Anıttepe Ortokulu'nda sandığa gitti. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bahçeli, "İnanıyorum ki Türkiye, sağlıklı bir seçimle yeni bir döneme girecektir. Bütün siyasi partilere ve adaylara başarılar diliyorum" dedi.

Bahçeli, "Sorumlular her türlü tedbiri almıştır. Hiçbir engelleyici faktör rol oynayamayacaktır, sağlıklı bir seçim ortaya çıkacaktır." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimde görevi dışında hiç kimsenin başka bir iş yapmasını istemediklerini belirterek "Sandıktaki arkadaşlarımız, görevlerini yaptıkları sürece demokrasi konusunda da bir kaygımız, tasamız olmayacaktır." dedi.

Kılıçdaroğlu: Lütfen devlet memuru olduğunuzu unutmayınız

Kılıçdaroğlu, oyunu kullanmak üzere saat 11.15'te Çukurambar Arjantin İlkokuluna geldi.

Okul bahçesinin girişinde vatandaşların alkışlarıyla karşılanan Kılıçdaroğlu, oyunu, eşi Selvi ve oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ile 4173 numaralı sandıkta kullandı.

Oy kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, "Yorucu bir maratondan sonra hep birlikte sandığa gidiyoruz, oyumuzu kullanıyoruz. Eşim, ben ve oğlum az önce oylarımızı kullandık." diye konuştu.

CHP Genel Merkezi'nde çalışmaların devam ettiği bilgisini veren Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin değişik illerinde görevlendirdiğimiz milletvekili arkadaşlarımız var. Türkiye'nin genelinde şu anda ciddi bir sorunla karşılaşmadık ama özellikle belli bölgelerden ciddi şikayetler geliyor. Milletvekili arkadaşlarımız, karşılaştıkları sorunları çözmek için ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Belki bugün öğleden sonra parti sözcümüz basına daha ayrıntılı açıklamalar yapacak." ifadelerini kullandı.

"Kamu görevlilerine açık ve net çağrıda bulunuyorum" diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Lütfen devlet memuru olduğunuzu unutmayınız. Bir siyasi partinin memuru değilsiniz, devlet memurusunuz. Devletin bekası, geleceği, demokrasi, adaleti için çalışmak zorundasınız. Birilerinin baskısı altında kalmayınız. Bu konuda gelen şikayetler var. Özellikle Doğu, Güneydoğu'dan gelen şikayetler var. O nedenle bütün kamu görevlilerinin dikkatini çekmek benim görevimdir. Onlara devlet memuru olduklarını hatırlatmak benim görevimdir. Bu bağlamda, Türkiye'nin dünyada demokrasisi gelişmiş bir ülke olarak sesini duyurması için her şeyden önce seçimin üzerine gölge düşmemesi gerekir. Seçimin üzerine düşecek her gölge demokrasimize indirilmiş bir darbedir."

Herkesin görevini yapması gerektiğine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Görevi dışında hiç kimsenin başka bir iş yapmasını istemiyoruz. Sandıktaki arkadaşlarımız, görevlerini yaptıkları sürece demokrasi konusunda da bir kaygımız, tasamız olmayacaktır. Öğleden sonra arkadaşlarımız basınla daha farklı bilgiler paylaşacak." diyerek sözlerini tamamladı.

Kılıçdaroğlu, açıklamalarının ardından ailesiyle okuldan ayrıldı.

Başbakan oyunu İzmir'de kullandı

Başbakan Binali Yıldırım, oyunu İzmir Karabağlar ilçesinde çocuklarının bağışıyla yaptırılan Bahar Yıldırım İlkokulunda kullandı.

Sandık görevlilerine başarı dileyen Yıldırım, "Vatana millete hayırlı uğurlu olsun" diyerek oyunu kullandı. Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldırım, "Yeni sistemle Türkiye yeni hedeflere, yeni ufuklara istikrar ve güven içerisinde ilerlemeye devam edecek. Seçimlerin bütün milletimize huzur, barış kardeşliğe vesile olmasını diliyorum. Gayet demokratik bir bayram havasında güzel bir seçim ortamı geçiriyoruz. İnsanlar akın akın oylarını kullanmaya geliyorlar." diye konuştu.

Yıldırım, "Seçim İzmir'imize, ülkemize tekrar hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

Erdoğan oyunu İstanbul'da kullandı

AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, oyunu, İstanbul Üsküdar'daki Saffet Çebi Ortaokulu'nda kullandıktan sonra, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sandık kurulu üyelerine teşekkür etti.

Şu an itibariyle oy kullandığı sandıkta 150'yi aşkın seçmenin oy kullandığını öğrendiğini, katılımın iyi göründüğünü ifade eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye genelinde de aldığım bilgiler bunu gösteriyor. Dünyada en gelişmiş ülkelerde bile yüzde 30'lara kadar düşen bir katılımın olduğu seçimlerde, Türkiye bunların hepsini aşmış vaziyette. Son seçimlerde yüzde 85'i aşan katılımın Türkiye'deki demokrasinin, demokratik olgunlaşmanın ne denli ileride olduğunu gösteriyor. Fakat bu seçimin bir başka özelliği var. Şu anda bu seçimle beraber Türkiye, adeta bir demokratik devrimi gerçekleştiriyor. Başkanlık sistemine geçişimiz ilk defa bizlere nasip oldu. Başkanlık sistemiyle birlikte artık Türkiye muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmada çıtayı ciddi manada yükseltiyor. Bu çıtanın yükselişiyle birlikte de ülkemiz inşallah bundan sonraki süreci, bürokratik oligarşiye hiç takılmadan çok daha rahat bir şekilde sürdürecektir. Ben buna inanıyorum. Onun için tüm vatandaşlarımın katılımının yüksek olmasının bir hassasiyet olduğuna inanıyorum. Tüm milletime en kalbi duygularla selam, sevgi ve saygılarımı gönderiyorum." 

Erdoğan, şu ana kadar ciddi bir sıkıntının Türkiye genelinde olmadığını öğrendiğini dile getirerek, "Hayırlı olsun. Milletimiz için de inşallah yeni bir dönemin başlangıcına vesile olsun." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonuçlarının bir bölümünü İstanbul'da daha sonra Ankara'da takip edeceğini belirtti.

Perinçek: Türkiye Atatürk rotasına tekrar girecek

Vatan Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, oyunu İstanbul'da kullandı. Perinçek, oyunu kullanmak üzere saat 14.00'da eşi Şule Perinçek ile Şair Nedim Ortaokuluna geldi. Perinçek ailesi oylarını 1154 numaralı sandıkta kullandı.

Perinçek, oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Büyük Türk Milleti, yarın dünya güneşin etrafında dönmeye devam edecek. Türkiye'nin önünde göreceksiniz 1-2 yıl içinde çok büyük çözümler var ve Türkiye Atatürk rotasına tekrar girecek." dedi.

Seçim sonuçlarını partisinden takip edeceğini belirten Doğu Perinçek, açıklamasının ardından okuldan ayrıldı.

Karamollaoğlu: Yüksek Seçim Kurulu konuya müdahil oldu

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu, Ankara'daki Çankaya Lisesi'ne gelerek, görevlilerin belgelerini kontrol etmesinin ardından 1067 numaralı sandıkta oyunu kullandı. 

Oy kullanma işlemini tamamladıktan sonra sandık görevlilerine teşekkür eden Karamollaoğlu, okul çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Karamollaoğlu, seçim sonuçlarının hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Seçimler çok önemli. Çünkü önümüzdeki 5 yıl bu ülkenin menfaatine yönelik kararlar alacak cumhurbaşkanı ve milletvekilleri seçilecek." diye konuştu.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki seçimle ilgili iddiaları da değerlendiren Karamollaoğlu, "Yüksek Seçim Kurulu konuya müdahil oldu. İnşallah üzücü hadiseler orada da başka yerlerde de tekerrür etmez." ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.