SON DAKİKA
Hava Durumu

Oy ve Ötesi gönüllüleri seçime hazır

2014 Yerel Seçimleri'nde İstanbul'da sandık gözlemciliği ile seçimleri takip etmeye başlayan Oy ve Ötesi, binlerce gönüllü ile 24 Haziran Seçimleri'nde 81 ilde seçimleri gözlemleyecek. Oy ve Ötesi'nin Bursa'da dün akşam gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına yoğun katılım oldu.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2018 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2018 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Oy ve Ötesi gönüllüleri seçime hazır

2014 Yerel Seçimleri'nden bu yana gönüllü sayısını artırarak çok sayıda ilde seçimleri gözlemleyen Oy ve Ötesi Derneği 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri'nde 81 ilde örgütlü olarak seçimleri gözlemleyecek.

Seçim güvenliğine ilişkin tartışmaların yoğunlaştığı bir ortamda dikkat çeken Oy ve Ötesi 24 Haziran Seçimleri'nde önemli bir görevi daha yerine getirecek. Oy ve Ötesi adil ve demokratik bir seçim için vatandaşları verdiği oyun akıbetini takip etmeye çağırdı.

Oy ve Ötesi, 59 milyon kayıtlı seçmenin olduğu 24 Haziran 2018 Seçimlerinde 81 ilde oyların şeffaf ve adil bir şekilde verildiğinden ve sayıldığından emin olmak için çalışmalarını son aşamaya getirdi.

Oy ve Ötesi Derneği'nin Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Toplantı Salonu'ndaki eğitimine yoğun katılım oldu. Yüzlerce Oy ve Ötesi gönüllüsü seçimlerin güvenli şekilde yapılması adına müşahitlik görevi için kolları sıvadı.

Oy ve Ötesi Bursa İl Sorumlusu Bülent Ünver, daha önce sandık bazlı olarak yürüttükleri sandık gözlemciliği görevini bu seçimde bina sorumluları şeklinde organize ettiklerini söyledi. Bina sorumluluğu ile tüm Türkiye genelinde seçimleri gözleme imkanı olacağını ifade eden Ünver, bunu da 4 parti ile güçbirliği yaparak gerçekleştireceklerini belirtti. CHP, İYİ Parti, HDP ve Vatan Partisi'nin sandık görevli ve müşahitleri ile işbirliği halinde seçimin güvenli şekilde yapılmasını gözlemleyeceklerini kaydeden Ünver, Bursa'da yaklaşık 1500 gönüllünün seçimler için hazır olduğunu söyledi.

Bursa'nın 13 ilçesinde tam örgütlü olduklarını belirten Bülent Ünver, gönüllü olmak isteyen vatandaşalrın Oy ve Ötesi'nin internet sitesi üzerinden kayıtlarını yaparak seçimlerde gözlemci olarak görev alabileceklerini hatırlattı.

Oy ve Ötesi'nin BAOB'taki eğitimine yoğun katılım oldu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.