SON DAKİKA
Hava Durumu

Oy saymaktan ölenlerin sayısı 318'i buldu

Dünyanın en geniş katılımlı tek günlük seçiminin yapıldığı Endonezya'da aşırı yorgunluktan hayatını kaybeden sandık görevlilerinin sayısı 318'i buldu. 2 bin 232 sandık görevlisi de rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2019 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2019 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Oy saymaktan ölenlerin sayısı 318'i buldu

Endonezya, 17 Nisan'da sandık başındaydı. 260 milyon nüfuslu ülkede ilk kez devlet başkanlığı, yerel ve ulusal parlamento seçimleri, masrafları kısmak amacıyla aynı gün yapılmıştı. 193 milyon seçmenin yaklaşık yüzde 80'i, 800 binin üzerindeki seçim merkezlerinde oy kullandı. 

Her seçmenin beş oy pusulası doldurması gerekiyordu. Doğudan batıya beş bin kilometreden daha fazla uzunluğa sahip olan ülkede sekiz saat içinde bu kadar oyun kullanılması ve ardından oy pusulalarının elle sayılması, sandık görevlilerinin aşırı yorgunluğuna ve ölümlerine neden oldu. 

Seçimlerden bu yana 318 sandık görevlisi yaşamını yitirdi. 2232 görevli de rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. 

245 bin adayın katıldığı seçimlerde yedi milyon sandık görevlisi, görev yaptı. Maliye bakanlığı seçimler nedeniyle hayatını kaybeden sandık görevlilerinin ailelerine tazminat ödenmesi için hazırlık yapıyor. Sandık görevlilerinin artan ölümleri karşısında, seçim komisyonu sağlıklı görev dağıtımı yapamamakla suçlanıyor ve ağır şekilde eleştiriliyor. 

Seçim sonuçlarının 22 Mayıs tarihinde açıklanacağı ülkede oy sayımı halen sürmekte. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.